Aquest any el Ramadà ha començat al maig

Aquest any el Ramadà s’iniciava el dissabte 27 de Maig i finalitzarà el 25 de Juny de 2017. El mes de Ramadà és el novè mes lunar i comença amb l’aparició de la lluna a finals del mes de shaabán (vuitè mes en el calendari lunar islàmic).

Molts marroquins no practicants de l’islam i amb mitjans econòmics folgats viatgen a l’exterior durant el mes de dejuni de Ramadà per evitar la pressió que obliga a complir les tradicions d’aquesta època sagrada. Alguns d’ells critiquen “la intolerància social” contra els que no practiquen el dejuni i l'”augment de l’agressivitat” en les relacions socials durant aquest mes, en el qual està prohibit menjar, beure, fumar i mantenir relacions sexuals des de l’alba fins la posta del Sol.

L’Islam utilitza el calendari lunar és a dir, en el qual cada mes comença amb l’albirament de la lluna nova, per tant, ja que el calendari lunar és 11 dies més curt que el calendari solar, els mesos islàmics es mouen cada any. Per als musulmans l’arribada del Ramadà és una font d’alegria i celebració; però, ho celebren d’una manera que pot semblar estranya per a les persones que no estan familiaritzades amb els principis de l’Islam. El Ramadà no és un mes de festes, és un mes d’adoració. Dejunar el mes de Ramadà és un dels pilars de l’Islam.

Els musulmans expressen gratitud i amor a l’Únic i Veritable Déu en la seva obediència i adoració. Li adoren d’acord al seu guia revelat en l’Alcorà i mitjançant la Sunna autèntica del Profeta. El Ramadà és especial. És el mes de dejuni, de lectura i comprensió de l’Alcorà i oracions extres especials.

Potser els que no som musulmans ens preguntem el perquè estan ansiosos per dejunar de dia i dormir poc de nit. També pots estar pensant que aquestes són qualitats i virtuts que un musulmà practicant hagués de tenir en qualsevol mes, i estaria en el correcte. Sens dubte ho són. Algunes vegades la naturalesa de la vida ens fa oblidar el nostre real propòsit. Ells diuen que els mana la lluna, i que en el mes que els toca és quan han de començar a fer-ho.

El Ramadà ofereix l’oportunitat de redempció i grans recompenses. És un mes com cap altre. Un mes de reflexió espiritual i oració i súpliques. Els cors són allunyats directament de les males activitats i això es fa per Déu. Però menjar durant el Ramadà està molt mal vist i pot tenir algunes conseqüències desagradables per als refractaris. En l’article 222 del codi penal estableix, que “tot individu notòriament conegut per la seva militància en l’Islam i que trenca el dejuni ostensiblement en un lloc públic durant el Ramadà és responsable d’una pena i serà condemnat a sis mesos de presó i una multa.

TOTES LES NOTÍCIES