Josep Vives, Jaume Riba i Catherine Metayer, premis Àgora Cultural 2017

Jaume Riba per la seva mirada en la fotografia; Josep Vives per l´eclosió de la pastisseria i Catherine Metayer portar la veu per 25 anys portant les veus d´Andorra arreu del món. Són els tres reconeixements de la plataforma Àgora Cultural, entregats aquest dimecres. L´acte també s´ha aprofitat per reivindicar l´associacionisme i el voluntariat cultural.

L´acte de lliurament dels premis Àgora Cultural han començat amb “Mulla´t per la cultura”. una performance d´Emma Regada i Garbayo. La plataforma, a través de la recent recuperada Xarranca, ha demanat a través d´un manifest que la societat s´impliqui amb les associacions i que es creï voluntariat cultural. 

Un anys més els premis Àgora han reconegut aquelles persones que han contribuït a vincular la seva activitat al nom del país com és el cas de Josep Vives i Molins per posar la pastisseria a l´alçada d´art, art efímer del que entra pels ulls i alimenta l´ànima; i difondre´l a través de l’ensenyament i la comunicació. També se li reconeix la participació en la creació de la Xarranca. 

Sempre interessat per la natura i la petjada de l´home, Àgora Cultural també reconeix la trajectòria del fotògraf Jaume Riba. La seva feina s´ha publicat en més d´una quinzena de publicacions que fan transcendir la seva mirada davant els instants que parlen l’espai i el temps, l’art i l’ànima andorrans que captura amb capta en tot el seu realisme o abstracció i omple de llum i espiritualitat.

Dirigint els Petits Cantors d´Andorra en un dels interludis musicals, Catherine ha estat sorpresa amb el tercer premi amb el qual es vol posar en valor la seva contribució al desenvolupament del cant coral a Andorra al capdavant de la formació que fa 25 anys que dirigeix, formant joves cantaires i fent d´ambaixadors arreu del món a través de les seves veus. 

Els germans Claret, Antoni Morell, Sergi Mas, Fèlix Peig, Òscar Ribas i Daniel Areny. Són algunes de les 37 persones que fins ara feien part de la llista. Ara ja en són 40.

TOTES LES NOTÍCIES