Alumnes d’FP, educadors i empresaris treballen conjuntament els projectes innovadors de Tàndem

Els alumnes que participen al projecte Tàndem FP, impulsat per ACTUA, i els professors del Centre de Formació Professional d’Aixovall estan ultimant els tres projectes d’innovació que estan elaborant per a Perfumeria Júlia i que es presentaran públicament el proper 30 de maig. A la sessió de treball d’aquest dimarts, 23 de maig, han rebut una classe magistral per millorar els seus coneixements i que s’ha centrat en com potenciar la marca del seu producte. A més, han rebut consell de diversos mentors empresarials, com ha estat el cas del director de FEDA, Albert Moles i de la líder del clúster ACTInn, Vanesa Arroyo, que han participat activament.

Els 11 alumnes que estan participant en aquesta primera prova pilot del projecte Tàndem estan distribuïts en tres grups coordinats per 5 professors dels centre d’FP d’Aixovall. L’objectiu és respondre al repte plantejat per Perfumeria Júlia que els ha demanat poder millorar els coneixements dels seus clients per millorar les experiències als seus establiments. Els estudiants han proposat la creació d’una app amb geolocalització per estudiar les reaccions dels clients dins les botigues, una pantalla interactiva i un espai d’experiències per conèixer les seves prioritats i demandes.

A la jornada també han participat la directora de l’agència de desenvolupament i promoció econòmica (ACTUA), Imma Jiménez, la directora del departament d’Inspecció i Avaluació Educativa, Marie Pagès, i el director del departament de Formació Professional, Quim Torredà. El proper dimarts, 30 de maig, es presentaran públicament els projectes al Centre de Formació Professional d’Aixovall i un jurat s’encarregarà de triar-ne el millor.

El projecte Tàndem
Alumnes de segon curs del Diploma d’Ensenyament Professional, independentment de la branca formativa que cursen, participen en aquesta experiència pilot impulsada per ACTUA. Els estudiants estan desenvolupant les seves idees acompanyats per professors i professionals de l’empresa escollida, Perfumeria Júlia, a fi de proposar solucions innovadores que responen als reptes de negoci que planteja l’empresa.

Totes les parts surten beneficiades, perquè Tàndem no només potencia les competències transversals de la FP a través de projectes reals d’innovació, contribuint així a augmentar l’ocupabilitat dels estudiants, sinó que també fomenta la permeabilitat de les empreses al talent creatiu que existeix als centres d’FP d’Andorra. Tot gràcies a un model propi que fomenta, de forma organitzada i sistemàtica, la innovació i l’emprenedoria als centres d’FP.

TOTES LES NOTÍCIES