Andorra i Noruega reforcen la cooperació bilateral en afers europeus

El  cap de Govern, Antoni Martí, ha rebut aquest matí al ministre d’Afers Europeus de Noruega, Frank Bakke-Jensen, desplaçat en visita oficial a Andorra. Durant la trobada el cap de Govern, acompanyat pel ministre d’Afers Exteriors, Gilbert Saboya, han abordat l’estat de l’agenda negociadora d’Andorra amb la Unió Europea. En aquest sentit, els mandataris han tractat la possibilitat d’acordar una col·laboració amb el secretariat de l’Associació Europea del Lliure Comerç (EFTA) amb l’objectiu de facilitar la participació i el seguiment del disseny de les futures normes de la UE per tal de defensar les especificitats andorranes.

El ministre d’Afers Europeus ha convidat a l’equip tècnic al càrrec de la negociació per a un acord d’associació amb Europa, a visitar Noruega per tal de dur a terme unes jornades de treball per d’intercanviar experiències i coneixements al voltant dels diferents dossiers de la UE.

El ministre Gilbert Saboya, juntament amb l’equip tècnic d’Afers Exteriors, han mantingut un dinar de treball amb el ministre Bakke-Jensen, acompanyat de l’ambaixador de Noruega Andorra, Helge Skaarai i de l’assessor especial per a les Nacions Unides, Gulleik Larsen. La delegació noruega ha presentat la seva candidatura com a membre no permanent del consell de seguretat pel període 2020-2021.

En acabar la reunió, la delegació de Noruega ha visitat la Casa de la Vall, on han estat rebuts pel síndic general, Vicenç Mateu.

TOTES LES NOTÍCIES