El delicte de les baralles clandestines de gossos

Moltes persones haurien de reflexionar sobre la utiització dels gossos perillosos per fer baralles. Les baralles de gossos s’han dut a terme en diverses cultures i poblacions durant segles, una macabra tradició que encara segueix realitzant-se de forma il·legal en països de tot el món. La lluita contra les baralles de gossos és interminable.

Per dur a terme una baralla de gossos és indispensable ensinistrar psicològica i físicament al gos perquè s’endureixi i mostri l’actitud desitjada.Una horrible situació a la qual no s’hauria de sotmetre cap gos, etc. Òbviament tot aquest procés té una finalitat econòmica, per aquest motiu no és convenient per als il·legals que porten a terme aquesta pràctica fer mal en excés al gos,

L’ésser humà segueix veient els animals, fins i tot al seu fidel company, el gos, com a mers instruments d’un sol ús quan ja no li serveixen.

Quan no són obligats a lluitar, els gossos solen ser mantinguts en petits corrals o a la intempèrie lligats amb cadenes pesades 24 hores al dia, una destinació terrible per a aquests animals sociables que anhelen companyia i estimulació mental. Quan ja no els són útils als organitzadors de baralles, sovint són “rebutjats” de formes espantoses, com electrocutats, penjatst, ofegats…. D’altres són cremats o colpejats fins a la mort.

Tots els gossos poden ser provocats a mossegar. No existeix una “raça dolenta”. Totes les races poden ser entrenades i socialitzades apropiadament a ser gentils i tolerants. Un gos ben educat, hauria almenys d’obeir els mandats bàsics de: quiet, vine, i seu. De vegades, una cosa tan simple com això pot prevenir accidents. La majoria de “pit bulls” no són agressius per naturalesa, tot el contrari, són delicats, juganers i molt afectuosos. No obstant això, hi ha els que han estat criats com gossos de baralles clandestines.

Els “pit bulls” que sí que són perillosos són aquells que han estat víctimes d’abusos i de negligència, entre les quals s’inclouen haver de caçar el seu propi menjar, (donant-los preses vives perquè les matin i les mengin), electroxocs per “mantenir-los furiosos “i viure confinats a un calaix o gàbia coberta, sense poder veure ni tan sols el que hi ha més enllà dels abusos i maltractaments. Aquests són animals traumatitzats, mentalment malalts i molt perillosos, tant per als seus “amos” com per a altres persones.

No hi ha races de gossos agressives, sinó amos perillosos .

No hi ha gossos dolents, dolents són els amos que mal li ensenyen.

Hem de denunciar això, és maltractament i delicte, no tenen cor .

TOTES LES NOTÍCIES