Bartumeu qualifica Bonet de “funcionària de la política” i demana a Sindicatura que intervingui

SDP qualifica d´espertèntica la situació de Sílvia Bonet dins el grup mixt. El partit considera que Bonet ha de deixar ja la representació al Consell d´Europa i que no pot seguir amb dedicació exclusiva, com determina un estudi jurídic que s´ha demanat. La consellera no hi està d´acord i els progressites demanen a la Sindicatura que hi intervingui. El president del partit, Jaume Bartumeu, acusa Bonet de funcionària de la política i de barrejar interessos econòmics personals.

SDP i la consellera independent Sílvia Bonet no es posen d´acord sobre la situació de l´ordinenca al grup mixt. El grup es va reunir dilluns i es va acordar que Bonet deixi de representar el partit al Consell d´Europa. Però Bonet vol que el canvi es produeixi a la tardor. Víctor Naudi no hi està d´acord i ha demanat per carta al síndic que a la propera sessió parlamentària s´efectuï el canvi.

Naudi tampoc està d´acord que Bonet vulgui seguir amb dedidació exclusiva. El conseller de SDP ha encarregat un informe jurídic que també trametrà al síndic. “És un informe contundent i de calat, que em dona la raó en aquest sentit”, diu. De fet, creu que “és una qüestió que jurídicament està molt clara”.

En un to més polític ha parlat el president del partit, Jaume Bartumeu. Ha esmentat una carta de Bonet a Sindicatura del 2015 en què faria referència a la seva situació financera personal. “Nosaltres no volem funcionaris de la política. Estem en un escenari personal, personalista, personalíssim, que no podem acceptar. A la política no s’hi pot anar, no s’hi ha d’anar, i en tot cas la gent de SDP no acceptem que s’hi pugui anar per defensar privilegis personals”, ha etzibat.

També ha admès que la situació fa mal a la política i a SDP. “Hem de demanar excuses públiques d’haver-nos equivocat en la composició de la nostra candidatura”, reconeix. Però “més enllà d’això, cadascú ha d’assumir la seva part de responsabilitat i nosaltres no podem continuar mantenint aquesta mena de joc d’amunt i avall i estira i arronsa, ja n’hi ha prou”, afegeix.

El partit no li demana l’escó però sí que no es vulgui beneficiar de privilegis que no li corresponen en haver deixat SDP.

TOTES LES NOTÍCIES