Saps què és l’açai? Descobreix els seus increïbles beneficis

L’Açai Berry és una baia originària de l’estat de Parà (Brasil). Una fruita utilitzada des de fa segles per les tribus indígenes de la regió i que, actualment, es segueix consumint arreu del país, especialment en sucs i batuts o combinada amb altra fruita. D’aspecte semblant als nabius, es tracta d’una fruita petita i rodona, de color púrpura i amb un sabor molt semblant a la xocolata. Tot i això, el que ha fet que l’açai es comenci a conèixer i consumir arreu del món té a veure amb la gran quantitat de beneficis i propietats nutritives que aporta.

És molt recomanable menjar aquesta fruita exòtica per esmorzar, ja que proporciona una gran quantitat de vitalitat i resistència pel cos. Entre els seus beneficis, destaca el seu alt contingut en antioxidants –molt més que en la majoria de fruites–, que ajuden a combatre els efectes dels radicals lliure i, per tant, mantenir la joventut i evitar possibles malalties. Com totes les baies, l’açai és una fruita molt diürètica i amb alt contingut en fibra natural. Això contribueix a combatre l’estrenyiment i la retenció de líquids.

L’etiqueta de “súperfruita” que s’ha guanyat l’açai no només és gràcies al que hem comentat anteriorment, sinó que també cal afegir-hi la seva capacitat per reforçar les defenses gràcies al contingut d’àcid el·làgic; els seus àcids grassos omega 3 i 9 que dificulten l’absorció de les grasses impedint que es converteixin en colesterol dolent. Així mateix, també contenen 16 aminoàcids i molts minerals (com el calci, el zinc o el ferro), i diverses vitamines, entre les que destaquen la E, la C i les del grup B. En definitiva, una fruita amb propietats meravelloses per la nostra salut.

Per AMIC

1 comentari

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES