El valor de totes les dones que fan de mare

Abans de tot vull agrair a una persona que va ser la que va exercir de mare meva, àvia Maria, que ja no està entre nosaltres, que sempre va ser una mare exemplar per als seus fills.

El Dia de la Mare és una festivitat molt especial dedicada a commemorar a totes les mares del món, a tu que aviat seràs mare, a tu mare soltera, a tu mare treballadora, a les mares que van donar a llum i a les que van criar un fill sense haver-lo parit. A vosaltres dediquem aquest espai i tots els espais, perquè en qualsevol espai que es parli d’amor, es parla amb la paraula ‘MARE!

Ser mare és una cosa especial i meravellosa. Implica la responsabilitat per una nova vida, forces per lluitar per un ésser indefens, aixecar-se quan s’està cansada i esgotada i no rendir-se mai. Ser mare no és qualsevol cosa, el valor d’una mare és incalculable. La teva força emergeix des del teu interior, tota la teva energia surt a la llum per poder aportar el millor de tu: el teu amor. Sense aquesta força creadora i transformadora simplement no podries continuar o el teu camí com a mare no seria digne de seguir.

Una mare no és qualsevol cosa, no és una cosa que es pot deixar de banda. Les nostres mares i les que fan de mare, moltes vegades ens treuen de les nostres caselles fins el punt que provoquen que estiguin tristos per com les tractem. Creiem que ja som massa grans per escoltar els seus consells, ja que el que a elles els va passar a nosaltres no ens passarà. Però avui dia les mares ja no són les d’abans, les mares d’avui són tant o més modernes que nosaltres, i estan al dia de tot. 

La meravellosa experiència de ser mare és també una de les que més ensenya d’humilitat. En una paraula, la maternitat és una experiència de lliurament. La maternitat és la vocació més noble de la terra, l’autentica maternitat és la més bella de totes les arts, la  més gran de totes les professions.

És un gran privilegi, però també una gran responsabilitat, és patir, però també gaudir, és donar, però també no rebre res a canvi, és estimar, però també ser oblidada, és esperar, però també confiar, és enfrontar situacions difícils, però també prendre grans decisions, és callar, però també parlar, és intercedir pel fill i veure la resposta, és estimar incondicionalment, és perdonar.

Mil vegades s’ha parlat de l’amor maternal i el seu caràcter heroic, infinit. I cadascú, en algun moment hi haurà pensat per a si que és cert, que no hi ha cosa més gran que aquesta calor tan dolça que hi ha als braços de la mare.

1 comentari

  1. No hi ha res com ser mare, pujar sola el teu fill i q t’agraeixi cada dia el q has fet per ell…

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES