Conferència de l’expresidenta de Reporters Sense Fronteres a Espanya sobre la llibertat d’expressió

L’Associació de Professionals de la Comunicació d’Andorra (APCA) ha convidat l’ex Presidenta de Reporters Sense Fronteres a Espanya i Vicepresidenta de la comissió de deontologia de la Federació d’Associacions de Premsa d’Espanya (FAPE), Maria Dolors Masana, a pronunciar una conferència sobre la llibertat d’expressió al nostre entorn amb motiu del Dia Mundial de la Llibertat de Premsa.

La conferència tindrà lloc el proper dimarts dia 9 de maig a les 21 hores a la sala d’actes del comú d’Escaldes-Engordany.

Pocs dies després que Reporters Sense Fronteres hagi publicat el darrer informe sobre l’estat de la llibertat d’expressió al món, informe que inclou Andorra, l’APCA ha decidit enguany convidar la prestigiosa ONG de defensa de periodistes i fotoperiodistes a participar als actes de commemoració a Andorra del Dia mundial de la llibertat de premsa, proclamat per l’ONU.

L’acte és obert a tothom i el presentarà el conegut periodista andorrà i membre de l’APCA, Àlex Lliteras.

Maria Dolors Masana és llicenciada en periodisme. Va treballar durant 40 anys a la secció de Política Internacional del diari La Vanguardia, 23 d’ells a càrrec de notícies referents al nord d’Àfrica i l’Orient Mitjà.

Va ser enviada especial a Algèria, Tunísia, el Marroc, Egipte, Síria, Palestina, Israel i els països del Golf Pèrsic.

Ha estat presidenta de Reporters Sense Fronteres, secció espanyola, durant 8 anys, del 2003 al 2011, i continua avui dia a la seva directiva.

És Vicepresidenta de la Comissió de Queixes i Deontologia de la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE) des de l’any 2005.

Ha publicat el llibre “Princesas del Islam” sobre la dona musulmana.

Imparteix nombrosos cursos i conferències arreu d’Espanya i Llatinoamèrica i publica desenes d’articles d’opinió als principals mitjans escrits espanyols

TOTES LES NOTÍCIES