La candidatura del Priorat a la Unesco es reuneix amb Puigdemont

Pot  una associació convertir la seva comarca en un referent mundial? Els responsables de Prioritat, l’entitat que impulsa i coordina la candidatura “Priorat-Montsant-Siurana, mosaic del mediterrani”, estan convençuts que sí. Des del 2007, Prioritat treballa per aconseguir el reconeixement de les terres prioratines com Patrimoni Mundial de la Humanitat per la Unesco en la categoria de “Paisatge cultural”. Un projecte bastit des de l’associacionisme de base, i que ha aconseguit aglutinar una gran quantitat de particulars, empreses i ajuntaments.

Una delegació de la candidatura va reunir-se el 23 de març amb Carles Puigdemont, president de la Generalitat de Catalunya. Durant la trobada, Pilar Just va explicar les gestions que s’estan realitzant per aconseguir l’anhelat reconeixement. La presidenta de Prioritat va recordar la signatura del “Manifest d’Escaladei” per a la gestió del paisatge i la compareixença de la candidatura davant del Grupo de Trabajo del Consejo del Patrimonio Histórico.
Durant la reunió, els impulsors de la candidatura exposaren la necessitat de fixar els criteris que han de garantir la preservació del patrimoni paisatgístic prioratí, ressaltant la importància de definir un sistema de gestió capaç d’implicar societat civil i administracions.

En els propers mesos es coneixerà la fortuna immediata de la candidatura. L’Estat decidirà el proper setembre l’Estat si accepta presentar-la com a representant espanyola ala Unesco. En aquest cas, haurà ser avaluada en el transcurs del 2018 i, si tot és correcte, esperar ser inscrita en la Llista del Patrimoni Mundial el 2019.

Per Ens de Comunicació / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES