Què fer davant els hackers de les xarxes socials?

Una  petita part de les nostres vides es troba a les nostres xarxes socials. En un exemple senzill i comprensible: aquell amic que fa milers d’anys que no veiem i que de no ser per la xarxa social ja ni sabríem com es diu, de fet ja ni ens recordaríem d’ell. Les xarxes socials emmagatzemen records i són actualment molt importants per al gruix de la societat occidental. És per aquest motiu que si desentranyen el nostre compte podem arribar a desesperar. Algunes persones, fins i tot, si són xantatjats per recuperar els seus comptes a Facebook o Twitter són capaços de pagar el rescat sense dir ni piu.

Panda Security, l’empresa de ciberseguretat, ha publicat recentment alguns consells per protegir al màxim les nostres xarxes socials.

Com és obvi i atès que Panda és una empresa dedicada a aquest sector, la firma considera que la primera de les mesures imprescindibles per estar ben protegits és tenint un bon antivirus que salvaguardi el nostre ordinador.

En segon lloc hem de tenir en compte que la contrasenya és la porta d’entrada a la nostra xarxa social. És per això que Panda Security recomana canviar-la de forma periòdica i tenir sempre diferents claus per a les nostres diferents xarxes socials. Així si ens desentranyen un compte tindrem la seguretat que les nostres altres xarxes socials no seran segrestades.

Un altre element per protegir-nos d’un atac és realitzant un backup de les nostres xarxes socials, és a dir, creant una còpia de seguretat.

Finalment, Panda Security també ofereix recomanacions per quan el mal ja ha estat dut a terme. D’aquesta manera, si t’han hackejat el compte d’una xarxa social, mai dels mais has de valorar la possibilitat de cedir al xantatge com a solució. Enlloc d’això que pot convertir-se en una espiral de xantatges, has de posar-te en contacte ràpidament amb les autoritats policials pertinents per resoldre com més aviat millor l’atac.

Per Tecnonews / AMIC

 

TOTES LES NOTÍCIES