Tonyina, un aliment versàtil i perfecte per a esportistes

Reconeguem que no mengem tant peix com recomanen els nutricionistes: un dels pilars fonamentals de la dieta que hauríem de consumir unes tres o quatre vegades a la setmana, com a mínim, i sempre més regularment que la carn. La tonyina és un dels peixos més consumits a nivell mundial: a Espanya es calcula que cada habitant consumeix uns 0,60 kg. d’aquest peix fresc i congelat, mentre que el consum mitjà de tonyina en conserva és de 2,62 quilograms.

La tonyina forma part dels coneguts com “peixos blaus”, que destaquen per l’aportació de grasses poliinsaturades i àcids grassos omega-3. Això resulta beneficiós pel cor i pel sistema circulatori en general i, per tant, pot ajudar a reduir els nivells alts de colesterol i evitar l’aparició de malalties cardiovasculars com la hipertensió o l’infart. Per altra banda, aquest peix destaca pel seu alt contingut proteínic d’alt valor biològic, el que el converteix en un aliment ideal per esportistes. I el millor de tot és que es tracta d’un aliment molt versàtil i que es pot afegir a una gran quantitat de plats.

Malgrat tots els seus increïbles beneficis, cal advertir que sempre és més recomanable optar per la tonyina fresca o congelada abans que en conserva, ja que aquesta última menys quantitat d’àcids grassos i, en canvi, el seu contingut de sodi es pot arribar a multiplicar per cinc i, per tant, es desaconsella el consum excessiu de tonyina en conserva en persones amb hipertensió. Per altra banda, la tonyina pot acumular en la seva carn un elevat contingut de mercuri, especialment en els exemplars més gran i vells. En aquests casos convé restringir-ne el seu consum a dones embarassades i nens petits.

Per AMIC

TOTES LES NOTÍCIES