Els diners ens donen la felicitat?

Els diners no són dolents i voler aconseguir-los, tampoc. Els diners són molt importants en una societat capitalista com en la que ens trobem actualment, en la que els diners és igual a qualitat de vida, però el que és dolent és obsessionar-se amb els diners fins a tal punt de sentir que no necessites més per viure.

Els diners no et faran feliç, és més, res no et farà feliç només tu ets el responsable de la teva felicitat i si la teva felicitat depèn de terceres persones o d’alguns objectes llavors mai seràs feliç realment. Així que obre els ulls i desplega un gran somriure ara és el moment en què has de ser feliç. Hi ha gent l’única ànsia de la qual és tenir i tenir més i més diners … com si més diners donessin més salut, més longevitat, més felicitat. Ah, però és així? Treballem per viure o vivim per treballar? Total, que la vida va passant i arriba un dia en què aquesta s’acaba (perquè s’acaba, senyors. I només hi ha una) i llavors desapareixem d’aquest món i aquí es queden els diners Per a qui? Ah, per als seus fills, és clar. Però un ha preguntat als fills què és el que preferien? ¿Uns pares que els atenguessin, que els escoltessin, que els ensenyessin, amb qui jugaran, que gaudiran de la vida amb ells? O volien una consola de videojocs i tres apartaments escampats pel país per gaudir, quan ells ja no estiguessin? (I que no es m’enfadi ningú que tingui 3 apartaments) .En el fons, les millors coses de la vida no es poden comprar amb diners.

No podem comprar salut, no podem comprar amor, no podem comprar una família ni tampoc amics si volem que ho siguin de veritat. Encara que sí podem perdre’ls per diners. Podem perdre el nord. Perdre el veritablement important en aquesta, la nostra única vida: voler viure-la en plenitud, estimar, ser estimat, alegrar els teus, llegir als teus nens, gaudir-ne compartint temps amb ells, amb els amics, amb la teva gent. Gaudir de la vida. Ajudar a un amic trist. Estudiar per a ser millor metge, cultivar-te i aprendre, no deixar mai d’aprendre, aprendre de tot i de tots. Millorar. Banyar-te al mar, en un riu, en un llac, al capvespre .Totes aquestes coses i moltes altres són gratis. Per això són irreemplaçables, no es poden comprar. Són autèntiques.

D’acord, els diners són necessaris. Necessaris per poder viure cobrint unes necessitats fonamentals: una llar, una alimentació, un mitjà de transport, una educació per als fills, potser un viatge, unes vacances, etc.

Però més enllà d’això, els diners poden ser un veritable enemic que ens impedeixi ser feliços, per voler arribar a tenir “uns euros de mes”.

Tens salut, treball, amor? ¿Tenir més diners et farà trobar aquestes tres coses? No, veritat? Perquè no és ric el que té molt sinó el que és feliç amb el que té. Només es viu una vegada, La vida acaba després, tard o d’hora, però acaba. Tot el que hagis viscut fins aquell dia serà el tresor que hauràs gaudit.

TOTES LES NOTÍCIES