Alimentació segura

La  manipulació dels aliments requereix certes cures.

• Higiene exhaustiva. Convé extremar la precaució amb el rentat de les mans molt freqüentment, les superfícies de la cuina, les taules de tallar, utensilis… amb aigua calenta i sabó una vegada que s’hagin manipulat carns crues, aus i mariscs, i abans de començar amb altres aliments. 

• Evitar la contaminació creuada. Utilitzar una taula o utensili de tallar diferent per a les carns, aus i mariscos crus, i una altra per als aliments llestos per al consum i recordeu que han de ser rentats després de la seva utilització.  

• Temperatura. Utilitzar un termòmetre net per mesurar la temperatura interna dels aliments cuits. La carn mòlta ha de ser cuita a una temperatura d’almenys 70ºC, per assegurar-vos utilitzeu un termòmetre per a carns. Els filets han de cuinar-se almenys a 65ºC, un pollastre sencer a 82ºC, i pits i cuixes de pollastres a 76ºC.

• Refrigerar els aliments peribles ràpidament. S’han de refrigerar o congelar els productes peribles, aliments precuits, i sobrants en un període de dues hores.

• Descongelar els aliments en el refrigerador, sota aigua freda que estigui corrent, o en un microones.

Font:  euroresidentes.com

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

 

TOTES LES NOTÍCIES