El secret per mantenir la joventut més temps

Menjar de manera equilibrada i donar prioritat a la fruita i verdura fresca de temporada repercutirà de manera positiva no només en la nostra silueta, sinó també en la nostra pell, cabells, ungles, ossos i articulacions, entre d’altres. Tot això, a la vegada, permetrà mantenir-nos més joves durant més temps. A part d’això, hi ha alguns aliments que contribueixen més a lluitar contra l’envelliment, segons el poder antioxidant que contenen. Un dels productes de temporada que més destaca per les seves propietats antiedat són els espàrrecs, aliment complet que hauríem d’incorporar en les nostres receptes quotidianes.

Tot i que es poden adquirir al llarg de l’any, és durant els mesos de març, abril i maig que podrem degustar els més tendres i bons en tots els aspectes. El que fa que sigui un aliment que ajuda a mantenir la joventut més temps és el seu contingut en betacarotè i àcid fòlic, una vitamina que estimula la creació de cèl·lules noves i de metionina, necessària per la bona salut capil·lar, cutània i de les ungles. D’altra banda, els espàrrecs també contribueixen a millorar la nostra visió gràcies a la zeaxantina, un flavonoide que ajuda a protegir els ulls dels raigs ultraviolats a la vegada que protegeix contra de degeneració i la pèrdua de vista.

Els espàrrecs també es consideren un aliment depuratiu, ja que són rics en vitamina C, que ajuda a eliminar residus acumulats al nostre organisme. Així mateix, són molt diürètics i, per tant, un gran aliat per a persones que pateixen algun tipus de dolència relacionada amb els ronyons. Tot i això, cal aconsellar un consum moderat, ja que en grans quantitats podrien arribar a ser perjudicials pel nostre sistema renal.

Per AMIC

TOTES LES NOTÍCIES