Ramón Plaus i Gerard de la Casa comencen la temporada a l’esglaó més alt del podi

Els  pilots de l’Automòbil Club van tenir, en general, una excel·lent actuació en la 1a Pujada a Alcover, cursa amb la qual es va iniciar el Campionat de Catalunya de Muntanya 2017.

Entre els millors, Ramon Plaus (Speed Car) i Gerard de la Casa (Seat Còrdova WRC) que van ser els més ràpids entre els CM i Turismes respectivament.

També cal destacar, l’excel·lent estrena de les seves noves mecàniques que van protagonitzar els pilots que compten amb el suport del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club, Edgar Montellà (Speed Car) i Ingrid Rossell (Seat León Copa). Montellà, tercer entre els CM, i Rossell en el top5 dels Turismes van sorprendre a més d’un rival amb la seva actuació.

L’Escuderia TramSport va habilitar la carretera TV7041, concretament entre els punts quilomètrics 1,1 i 5.2, per a la disputa d’una prova que torna al calendari de la muntanya després d’una vintena d’anys sense celebrar-se.
En total es van disputar cinc pujades (tres d’entrenaments i dues de carrera) a un traçat de 4,1 km, que la majoria de participants van catalogar de molt complicat una vegada completats els reconeixements previs.

En aquesta ocasió, la climatologia va estar del costat dels participants. Les diferents mànegues es van disputar amb ambient primaveral un fet que va afavorir, sobretot, als pilots que van poder concentrar-se en el pilotatge dels seus vehicles.

Categoria CM

Ramón Plaus, va completar una excel·lent actuació que li va donar el primer triomf de la temporada. Aquestes eren les seves impressions una vegada finalitzada la prova: Aconseguir un triomf sempre és motiu de satisfacció, aquesta vegada encara més, si cap, ja que aconseguir el millor crono absolut aquesta temporada serà gairebé missió impossible. El motiu? Munné tindrà un aparell amb unes prestacions molt superiors, avui ha tingut problemes però ja s’ha vist una mica el que ens espera. De totes maneres Ramonet seguirà lluitant per estar entre els més ràpids: Això segur, la nostra guerra serà la categoria de promoció en la qual els pilots que vénen per darrere ens fan corre cada dia més.

Entre aquests pilots als quals fa referencia Plaus hi ha Edgar Montellá que, en el seu debut al volant del seu nou Speed Car, va lluitar per la segona posició del podi, se li va escapar per 7 dècimes. Al final Edgar es mostrava conforme amb el resultat encara que era conscient que: “El marge de millora és ampli una vegada coneguem millor les reaccions del nou Speed Car. A Alcover, una pujada nova i complicada, eren els primers quilòmetres en competició i quedar a 2” del Ramonet crec que és un bon resultat. Seguirem treballant per seguir millorant en cadascuna dels reptes que ens hem marcat per aquest any”.

Categoria Turismes

Gerard de la Casa va exercir de campió i va aconseguir el primer triomf de la temporada superant amb autoritat a tots els seus rivals. Gerard ens donava la seva opinió sobre la novetat del calendari del català de muntanya: “És una prova que vaig córrer amb la barqueta a la fi dels 90, però la veritat és que no m’acordava de res. Quan vaig fer els reconeixements previs vaig haver d’emprar-me a fons. Avui tot ha sortit bé i hem pogut començar amb un triomf la defensa del títol aconseguit en el 2016”.

En aquesta categoria la sorpresa agradable la va donar Ingrid Rossell, que en un escenari molt complicat va debutar al volant d’un Seat León Super Copa, preparat per Baporo Motorsport, aconseguint la 5a plaça entre els turismes, superant a pilots molt experimentats en aquesta especialitat. La jove pilot andorrana ens feia aquest comentari en finalitzar la prova: “Estic molt contenta de com es desenvolupat la jornada. Amb l’ajuda de la telemetría, he anat progressant en cada pujada i això sempre és un plus de motivació per seguir lluitant. Encara que a vegades posa al descobert els errors propis, la telemetria és una gran ajuda per aprendre i progressar”.

Entre els turismes, Eduard Andueza també va estar a un excel·lent nivell. El treball realitzat tant en la mecànica com en la preparació de la pujada es va notar i va aconseguir una meritòria 8a posició pilotant el llegendari Citroën AX. Va dominar la categoria d’històrics durant tota la matinal. Al final les seves sensacions eren: “Intentem aprofitar al màxim els mitjans de que disposem i això es nota en els resultats. Intentarem seguir en aquesta línia durant tota la temporada, seguir pujant a l’esglaó mes alt del podi dels històrics serà l’objectiu”.

La de sorra a Alcover, va ser per Felipe Brandao (Seat León Cupra),  malgrat que va intentar diferents solucions no va aconseguir rebaixar els seus cronos. Complicat cap de setmana el que va viure Brandao a Alcover, que sens dubte ho seguirà intentant dins de tres setmanes a Les Ventoses.

Aquesta és precisament el segon repte per als pilots que seguiran amb assiduïtat el Campionat de Catalunya de Muntanya 2017. La VIII Pujada a les Ventoses es disputarà el 12 de març, amb la localitat de Sant Jaume dels Domenys com a centre neuràlgic.

Classificacions 1a Pujada a Alcover

Scratch.
1.-Ramón Plaus (Speed Car-CM) 2’13”276, 2.-Albert López (Demon Car-CM) a 1”234, 3.-Edgar Montellá (Speed Car-CM) a 2”071, 4.-Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC) a 5”343, 5.-Lluis Aguilera (Seat Leon MK2 LR) a 8”968.

Turismes.
1.-Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC) 2’18”619, 2.-Lluis Aguilera (Seat Leon MK2 LR) a 3”625, 3.-Joan Salvans (BMW M3) a 7”1514. 4.-Félix Jurado (Mitsubishi Evo 7) a 9”499, 5.-Ingrid Rosell (Seat León Super Copa) a 12”600…
 
8.-Eduard Andueza (Citroën AX) a 21”314, … 16.-Felipe Brandao (Seat León Cupra) 30”876.

(Text i foto: Fotoesport)

TOTES LES NOTÍCIES