Un xip implantat a la mà

De  debò volem creuar certes línies en el terreny de les Noves Tecnologies? El progrés, freqüentment el motor de la nostra societat, en ocasions ens porta a camins que potser no voldríem haver recorregut. El cas més clar és el de l’energia nuclear que tants maldecaps ens ha provocat en menys de 100 anys.

El mateix hauríem de preguntar-nos de la següent notícia. 8 empleats de l’empresa belga de màrqueting digital, Newfusion, han decidit implantar-se un microprocessador a la mà amb el qual poden dur a terme accions com obrir portes o iniciar sessió al seu ordinador. De la grandària d’un gra d’arròs, l’artefacte substitueix la targeta d’accés que fins a la data feien servir.

Amb un preu de 100 euros, el xip és d’implantació voluntària i va sorgir d’un col·laborador de la pròpia empresa que segons informa el mitjà Le Soir, s’oblidava freqüentment la seva targeta a casa.

Sens dubte a primera vista es pot veure aquest desenvolupament com un avanç: no hem d’estar sempre pensant si portem la targeta d’accés a la feina i així no molestem als nostres companys que han de obrir-nos la porta. De totes maneres destrueix la separació existent entre vida professional i vida personal. Ningú s’imagina que un oficinista que en el seu lloc de treball està obligat a vestir formal hagués de seguir-lo portant a casa seva.

Per Tecnonews / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES