El carrer dels Canonges demana incorporar-se a les Viles Florides de Catalunya

Els veïns i comerciants del carrer dels Canonges de la Seu d’Urgell ha proposat a la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya que aquest històric vial s’incorpori a la llista de Viles Florides de Catalunya. La petició ja està formalitzada i s’espera que hi hagi una resposta properament.

Des del carrer urgellenc van llençar la proposta després de la bona rebuda del concurs d’embelliment amb flors que es va dur a terme aquest any passat, amb el qual el vial es vol donar a conèixer a la Seu i a la seva àrea d’influència com un lloc on poder contemplar conjunts florals, especialment a l’estiu, de cara a atraure-hi veïns i visitants.

Actualment ja en formen part prop d’un centenar de municipis d’arreu de Catalunya, ja sigui a proposta dels ajuntaments o bé d’entitats, com seria el cas del carrer dels Canonges. En cas d’aprovar-se la proposta, seria el primer espai florit reconegut a l’Alt Urgell i el cinquè de l’Alt Pirineu i Aran, després de Montellà i Martinet, Rialp, Vilaller i Bagergue, que ja en formen part. Entre les poblacions adherides també hi ha Avià, Borredà, Solsona, Olius, Ripoll, Campdevànol, Queralbs i Sant Joan de les Abadesses.

El model de França

El projecte de Viles Florides està avalat per la Generalitat i per Turisme de Catalunya, amb l’empresa Terres Boix com a patrocinador-fundador. S’inspira en les accions que ja es fan en d’altres països i especialment a França, on en formen part més de 4.700 poblacions i fins i tot es concedeix cada any una distinció de qualitat, de fins a quatre Flors.

L’objectiu és guarnir ciutats i pobles amb flors i plantes i d’aquesta manera fer-les més atractives per al visitant. Aquest moviment vol “posar en valor la riquesa natural i paisatgística del país mitjançant el reconeixement públic d’aquells projectes d’enjardinament, ornamentació floral, mobiliari urbà i espais lúdics que, tant en l’àmbit públic com privat, esdevinguin un exemple a seguir”.

Viles Florides considera que “l’ornamentació va més enllà de propiciar espais agradables” i treballa per “millorar la qualitat de vida dels veïns, la conscienciació social envers les polítiques de sostenibilitat mediambiental i el desenvolupament de les economies locals a través de l’atractiu del jardins i parcs urbans”. El projecte és obert a tothom i poden participar-hi els municipis així com qualsevol col·lectiu, empresa o particular amb sensibilitat vers la natura i la cura dels espais verds.

Text i foto: Ràdio Seu

TOTES LES NOTÍCIES