Festivitat de Sant Sebastià, vot de poble a la Seu d’Urgell

La  ciutat de la Seu d’Urgell, ahir 20 de gener, festivitat de Sant Sebastià, va celebrar el seu vot de poble a través de la Germandat que porta el nom del Sant Patró. La Seu d’Urgell, com moltes d’altres poblacions catalanes, sota els estralls de la pesta a mitjans del segle XIX, va posar-se sota l’advocació de Sant Sebastià, patró que s’invocava per demanar protecció davant del còlera.

L’acte central de la diada festiva fou la celebració de l’Eucaristia en honor a Sant Sebastià a la Catedral, que fou presidida pel Degà del Capítol i Rector de la Parròquia, Mn. Xavier Parés, també membre de la Germandat. Al final de la Missa es van cantar els goigs a llaor de Sant Sebastià i es van repetir uns panets beneïts.

Després de l’Eucaristia tingué lloc l’Assemblea general ordinària de la Germandat a la Sala de Plens de l’Ajuntament de la ciutat.

La Germandat de Sant Sebastià, que supera els 800 socis s’anomenava històricament Associació de Socors Mutu i va crear-se el 1855. Ha ofert de manera ininterrompuda als seus associats els serveis i atencions previstos pels seus fundadors. Actualment, la Germandat impulsa diverses iniciatives culturals i ciutadanes, destacant la important recuperació de les tradicionals ‘Caramelles’ de Pasqua, amb prop de 100 cantaires, que canten la resurrecció de Jesús. També participa en la processó de Divendres Sant, en l’Estudiantina del Carnaval i en d’altres manifestacions populars i folklòriques.

Text i foto: Bisbat d’Urgell

TOTES LES NOTÍCIES