Pinyons, els fruits secs que cuiden del teu cor i cervell

Tot  i que en mengem gairebé tot l’any, el consum de pinyons el solem relacionar més amb els últims mesos de l’any, especialment novembre i desembre. El que molts desconeixem, però, és que les llavors de les pinyes són fruits secs que aporten una gran i variada quantitat de nutrients i, per tant, resulten molt beneficiosos per mantenir la salut del nostre organisme en diferents aspectes.

Per exemple, el seu alt contingut d’àcids grassos essencials, entre els quals destaquen l’àcid gras omega-6 o l’omega-3, resulta fonamental pel bon funcionament del sistema cardiovascular, així com per mantenir una bona salut cerebral. A la vegada, els pinyons poden ser adequats per a persones amb alts nivells de colesterol i triglicèrids.

La vitamina més present en aquest fruit sec és la vitamina E, útil per ajudar a reforçar el sistema immunològic, augmentar les defenses del nostre organisme i protegir el nostre cor. En aquest sentit, és molt recomanable el seu consum en èpoques de canvi d’estacions, moment en que inmonulogicament són més febles. En quant a minerals, els més presents són el potassi, el magnesi, el ferro i el zinc, aquest últim excel·lent per millorar la fertilitat.

Per AMIC

TOTES LES NOTÍCIES