El bròquil, un aliment 10

El  bròquil és una de les hortalisses més consumides arreu del món i, tot i que té els seus detractors (especialment els més petits), es tracta d’un aliment d’allò més saludable. De fet, els beneficis que aporta el bròquil al nostre organisme són molts i, per conservar tots els nutrients i vitamines que conté la millor manera de menjar-se’l és cuinat al vapor o bé cru.

Aquesta hortalissa té importants propietats anticancerígenes i a l’hora ajuda a desintoxicar l’organisme gràcies a la seva propietat antioxidant que elimina toxines, radicals lliures i l’àcid úric, purificant així la sang i la pell. Tot això es tradueix en un aliment ideal per protegir el cor i prevenir malalties cardiovasculars i hipertensió arterial, així com millorar l’aspecte de la pell aportant més col·lagen.

La llista de beneficis del bròquil no acaba aquí: també contribueix a un millor funcionament i a un enfortiment del sistema immunològic, protegeix els ossos i, gràcies al seu contingut en ferro, prevé l’anèmia. A banda d’això, nutrients com la zeaxantina i el beta-carotè, juntament la vitamina A, fan que sigui un important protector de la salut ocular i protegeix de malalties degeneratives relacionades amb els ulls, com les cataractes.

Per AMIC / AMIC

L'Associaciació de Mitjans d’Informació Comunicació (AMIC) integra més de 200 mitjans de premsa gratuïta impresa i digital.

WhatsAppFacebookTwitterGoogle+EmailPrintPrintFriendlyShare
Ricard Llosa Rodriguez, Elena Sanjaume, Cristina Cobos, Francisca Segura han dit a FaceBook que els agrada aquest article

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

*