Irineu Esteve, 6è a la Copa d’Europa de Goms

La  Copa d’Europa de fons ha tingut una nova cita amb el calendari avui dissabte a Goms (Suïssa) amb la disputa de la primera jornada amb presència andorrana a la cursa. En categoria masculina Irineu Esteve ha acabat 6è en els 15km clàssics, mentre que en la femenina Carola Vila ha estat 24a en la cursa júnior de 5km.

Irineu Esteve ha tornat a demostrar que està a l’alçada dels millors esquiadors de fons d’Europa i ho ha fet a la cita continental de Goms, on ha finalitzat en la 6a posició final en la cursa de 15km clàssics, amb un temps de 38.11,1, a només 36,3 segons del guanyador, l’italià Giandomenico Salvador (37.34,8). L’andorrà ha arribat a estar durant la seva cursa en llocs de podi. Esteve ha estat el millor corredor del seu any. Els cinc corredors que han quedat per sobre d’ell tenen, el que menys, 3 anys més que ell.

Demà, Esteve competirà en la cursa de 15km amb sortida massiva.

Igualment, Carola Vila ha fet una bona cursa avui als 5km de la categoria júnior en què ha finalitzat en la 24a posició amb un temps de 15.38,0, a 1.53,7 de la guanyadora, l’alemanya Antonia Fraebel (13.44,3). L’andorrana, que és de les més joves de la categoria, ha estat la 6a de les corredores de la seva edat.

Demà, Vila competirà en la cursa dels 10km mass start.

Carles Visa, director tècnic comentava que “La Carola acaba 6a del seu any i crec que ha fet una bona cursa. Ha sabut mantenir el ritme de la competició i va progressant dia rere dia”.

“L’Irineu assoleix una magnífica 6a posició a 36 segons del millor. Durant algun passatge de la cursa estava en posicions de podi, que finalment se li escapa per molt poc. Hem de tenir en compte que competeix amb corredors amb més experiència en el circuit OPA i força més grans que ell. Acaba primer dels de l’any 96 i això és un fet important doncs no hem d’oblidar que tots dos són els debutants de la categoria. Per tant, el balanç es més que satisfactori”, afegia Visa.

(Text i foto: FAE)

TOTES LES NOTÍCIES