Eric Jover nega haver incomplert la Llei de Govern per ser administrador d’una empresa

El  ministre d’Educació i Ensenyament Superior i secretari general de DA, Eric Jover, ha negat aquest dilluns les informacions que l’acusen d’haver incomplert la Llei de Govern pel fet de ser l’administrador únic d’una empresa familiar. Jover ha reconegut que n’és accionista únic però que no ha rebut cap mena de remuneració durant el seu mandat, de manera que ha volgut ser taxatiu a l’hora de negar cap incompliment de la Llei. El ministre ha atribuït aquestes “insinuacions i mitges veritats” a l’objectiu de “desgastar-me personalment”, i ha assegurat que mentre tingui la confiança del partit i del cap de Govern el que intentarà és fer la seva feina, que és dedicar-se de ple a l’educació del país.

La Llei de Govern, en el seu article 4, prohibeix als membres del Govern contractar amb l’administració pública, ocupar càrrecs directius o pertànyer a consells d’administració en empreses privades que contractin amb l’administració pública. Tampoc els permet exercir activitats remunerades, siguin mercantils, industrials o professionals. A diferència del cas de Jordi Alcobé, que va admetre dur a terme una activitat remunerada mentre era ministre i que per això va acabar dimitint, el ministre d’Educació, Eric Jover, ha assegurat que no està vulnerant la llei pel fet de ser l’accionista únic d’una societat que van crear els seus pares, i que ell va decidir continuar després de la mort del seu pare la tardor del 2014, per “motius tant econòmics com emocionals”.

El ministre ha justificat que no hi ha cap incompatibilitat perquè no ha tingut “cap mena de remuneració” durant el seu mandat i, a més, tot i que “hagués estat legal”, ha assegurat que tampoc no ha rebut dividends d’aquesta societat.

Jover atribueix les informacions a “mitjans digitals molt concrets que ja sabem de quin peu calcen i quins són els seus objectius”, i considera que el que es vol és “desgastar-me personalment i em sap molt de greu”. En aquest sentit, ha assegurat que mentre tingui la confiança del partit i del cap de Govern, el que farà és “intentar fer la meva feina, que és dedicar-me tots els dies a l’educació, als tres sistemes educatius, per continuar fent-los el millor possible”.

(Text i foto: ANA)

TOTES LES NOTÍCIES