La postura davant del volant

postura-al-volant

Adoptar una postura correcta al volant no només ajuda a la nostra ergonomia, sinó que també ajuda a l’hora de conduir evitant un major nombre d’accidents, ja que permet una reacció més ràpida davant un imprevist o incident. 

Per això proposem una llista de recomanacions simples que ens ajuden a conduir de manera segura i còmodament els nostres vehicles. 

Per exemple, regular bé els nostres seients permet una major llibertat d’acció i moviment, deixant que els nostres peus accedeixin sense dificultat als pedals.

Una altra acció simple és controlar l’alçària del seient i, a més, la posició dels nostres respatllers. L’alçària, principalment, perquè necessitem una correcta visibilitat sobre allò que tenim davant. I la posició del respatller per evitar el cansament. Aquesta, la podem calcular amb la distància dels nostres canells; si aquests toquen la part superior del volant, sense esforç i amb l’esquena recolzada, estem asseguts correctament.

El recolzacaps i el volant són altres elements que hem de controlar. El primer, per norma general, no es té molt en compte i resulta ser un element fonamental de seguretat. En un accident serà el que mitigui l’impacte del nostre coll. Així que és important assegurar-nos que estigui gairebé en contacte amb el nostre clatell. 

Respecte al volant, és important subjectar-lo fermament i còmodament, però no excessivament relaxat. La posició ideal per a les nostres mans és, considerant el volant com un rellotge, les “deu i deu”. Aquesta ens ajuda a reaccionar segurs davant un imprevist. Encara que, en un trajecte llarg podrem canviar la posició de les nostres mans evitant l’esgotament.

Per últim, els miralls retrovisors, que eviten haver de girar el coll per poder veure què es troba a les nostres esquenes, han d’estar correctament posicionats i direccionats perquè amb un lleuger cop de vista puguem veure tot el que succeeix.

Font: motorarea.es

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

TOTES LES NOTÍCIES