La vista dels conductors

conduccio

Les  cataractes, la presbícia o el glaucoma són alguns dels problemes de visió associats a l’edat que poden sorgir a partir dels 60 anys. Per aquest motiu els experts aconsellen als conductors majors d’aquesta edat que es sotmetin a revisions oftalmològiques periòdiques amb la finalitat de detectar i minimitzar aquests problemes de visió.

Els conductors d’edat avançada tenen un menor rendiment dels moviments oculars i una pitjor percepció espaial. A més, la seva adaptació a la foscor, la seva recuperació a l’enlluernament, la visió cromàtica, la seva atenció i la seva recerca visual són més limitades.

El millor exemple és que un conductor de 55 anys necessita vuit vegades més temps per recuperar-se d’un enlluernament que un adolescent de 16 anys.

A la nit, la situació empitjora encara més. I és que en la visió nocturna la precisió de distingir els objectes separats (agudesa visual) es redueix fins un 20% i l’umbral de contrast augmenta considerablement amb l’edat a partir dels 50 anys. De fet, en la franja horària entre les 20 h i les 8 h es produeixen el 33% des accidents mortals.

Els especialistes recomanen portar constantment les ulleres, si es necessiten; intentar conduir el menor temps possible a la nit i evitar circular en condicions d’escassa visibilitat, així com comptar en el vehicle escollir el vehicle amb miralls retrovisors grans i antienlluernaments.

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

TOTES LES NOTÍCIES