Citroën C4 Cactus

Confort
Es tracta d’un model que va aparèixer el 2014 però que en aquest 2016 presenta una nova versió anomenada Rip Curl, que té com a principal característica el fet d’incorporar elements de major adherència sobre tot tipus de superfície i relacionat també amb les condicions meteorològiques, ja sigui de pluja neu, ferm enfangat, etc.

El Citroen C4 Cactus és un vehicle amb una imatge trencadora, diferent. Destaca per la robustesa, amb les característiques aplicacions de protecció en els laterals, que són, sense dubte, el tret diferenciador .

El frontal té també gran protagonisme, amb una forma amb molta presència.
Està disponible en divesos nivells d’equipament, l’últim conegut i més elevat, el Shine Edition, que inclou sostre panoràmic, navegador i càmera posterior d’ajuda a l’estacionament. Completen la gamma les ja coneguts: Live, Feel, Feel Edition i Shine.

El climatizador, el navegador i la connexió Bluetooth són elements comuns. Destaca la pantalla tàctil, des de la qual es poden gestionar gran part de les funcions del vehicle.
Quant a aspecte, el Citroën C4 Cactus està disponible en 12 colors i vuit ambients de decoració interior.

Motor
Com a novetat respecte del model inicial, el C4 Cactus incorpora una nova caixa de canvis automàtica de sis marxes, acoblada al motor dièsel de 99 cavalls. Aquest propulsor ofereix un promig de consum ajustat de 3,6 litres als 100, amb una velocitat punta de 184 km/h.
Les opcions a benzina són la de 82 cavalls (consum mitja de 4,6 litres i velocitat màxima de 169 km/h) i la de 110 cavalls (consum mitjà de 4,3 litres i velocitat màxima de 188 km/h).

Seguretat
Precisament, els detalls laterals de la carrosseria que dóna el tret diferenciador al Cactus, tenen com a funció, a part de la purament decorativa, de protegir la carrosseria dels petits cops que se solen produir en el lateral del vehicle. Aquests ‘Airbumps’ es poden reemplaçar quan estiguin malmesos.

Un altre dels detalls de la seguretat del vehicle és el que el coixí de seguretat de l’acompanyant es desplega des del sostre, amb un notable volum de 120 litres. En total hi ha disponibles els coixins de seguretat frontal i de cap davanters i posteriors i laterals davanters, de sèrie.

L’antibloquejament de frens, l’assistent a la frenada d’emergència, el control d’estabilitat i el detector de neumàtics poc inflats, són alguns dels elements de la seguretat de sèrie del C4 Cactus.

Per El Tot Granollers / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES