L’activitat en el Circuit Andorra segueix, també a l’estiu

L’Automòbil Club organitzarà el diumenge  (dia 19 de juny), a les instal·lacions del Circuit Andorra, la Crono Clàssic 2016, sisena edició de la prova de regularitat per a vehicles clàssics (construïts entre l’1/1/70 i el 31/12/95).

La particularitat d’aquesta carrera és que cada equip es marca el ritme al que vol competir.
El límit de pilots inscrits a la prova serà de 24.

La normativa de seguretat per als vehicles inscrits a la Crono Clàssic 2016 és diferent segons si el cotxe porta incorporades les barres anti-bolcada o no. En el primer cas els pilots tindran que portar casc homologat i en el segon seran obligatoris els dos retrovisors i els seients amb el respatller alt.

Els aparells de mesura són un altre dels apartats importants d’aquestes proves de regularitat. En aquesta prova, en concret, la limitació afecta a qualsevol equip de mesurament electrònic, telèfons mòbils, programador de velocitat,… entre altres. A més si algun vehicle els porta equipats de sèrie, s’hauran de tapar o inutilitzar per a la disputa de la cursa.

La competició consta d’una màniga d’entrenaments de 10’ i dues mànigues de carrera de 15’ cadascuna. El pilot es marcarà un temps de referència en els entrenaments. En les mànigues de carrera haurà de fer les voltes en el temps de referència que hagi triat.

Malgrat tot, té l’opció de fer la segona màniga de carrera amb un temps de referència diferent de l’establert inicialment. Simplement cal comunicar-ho als organitzadors.

Antoni Sasplugas, Secretari General de l’Automòbil Club, comentava d’aquesta manera la trajectòria d’una cursa que ja esdevé una clàssica del calendari andorrà: “Aquesta és una activitat que vàrem crear, conjuntament amb el BMW Club Andorra, ara fa sis anys i s’està convertint en la trobada de l’estiu dels amants dels clàssics i la regularitat. És una oportunitat de rodar amb tota seguretat en el circuit que, tot i ser una instal·lació d’hivern, des de l’Automòbil Club tenim la voluntat d’anar assajant tot tipus d’activitats de motor durant l’estiu”.

La cita de la Crono Clàssic 2016 serà, en el Circuit Andorra a partir de les 8.00 hores, moment en què s’obrirà l’entrada al circuit per iniciar el protocol previ a la competició.

(Text i foto: Fotoesport)

TOTES LES NOTÍCIES