Salut confirma dos casos de nens afectats per enterovirus

El ministeri de Salut ha confirmat els dos casos de nens afectats per enterovirus. Els dos menors, de dos i tres anys, han sofert una patologia neurològica aguda secundària per enterovirus. La seva evolució ha estat favorable i ja han estat donats d´alta. Des del ministeri fan una crida a la calma i recorden que en la majoria dels casos les afeccions per enterovirus són lleus i asseguren que són habituals. Excepcionalment les infeccions per aquest agent seran de declaració obligatòria fins que la situació es normalitzi.

El ministeri de Salut ha confirmat els dos casos de nens afectats per enterovirus. Els dos nens, de 2 i 3 anys, han estat tractats a l´hospital i ja han estat donats d´alta amb seguiment ambulatori. El ministeri de Salut ha explicat que un dels casos havia estat declarat en haver-hi una sospita de meningitis, que finalment és d´origen víric i no bacterià i no s´han hagut de prendre mesures profilàctiques en l´entorn del menor. En l´altre cas el diagnòstic ha estat d´atàxia, una afecció habitual que no és de declaració obligatòria. Tenint en compte les circumstàncies actuals, s´han demanat estudis complementaries i s´ha comprovat la presència d´enterovirus.

El neuropediatra Eduardo Aisa assegura que fa uns anys “el tema de l’enterovirus hagués passat desapercebut”. “No és una prova que es demana per rutina, ara s’està fent per l’alarma social i els casos més greus” que s’han donat a Catalunya, afegeix. El neuropediatra indica que “hem de teir clar que és un virus habitual en nens” i que “en la immensa majoria dels casos presenta una patologia beningna amb quadres respiratoris i de gastroenteritis, és exepcional que es produeixin quadres neurològics”. 

Ara s´ha demanat l´ampliació de l´anàlisi de les mostres recollides per saber quin enterovirus en concret ha afectat els nens. El ministeri de Salut no ha activat cap alerta, però sí s´ha demanat als metges que declarin els casos sospitosos, una declaració que en condicions normals no s´ha de fer perquè “no forma part de les declaracions obligatòries, manifesta el director de Salut, Josep Casals. Afegeix que “ara estem en un entorn atípic i davant la sospita hem extremat la precaució”.

El ministeri continuarà vigilant fins que  la situació es normalitzi. Menstretant demanen calma a les famílies. Recordem que en la majoria dels casos les afeccions per enterovirus són lleus.

2 comentaris

  1. El dia abans sospites, el dia després confirmats, patètic.

  2. Aquest ministeri sempre informa tard i malament.

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES