Salut investiga dos possibles casos de nens afectats per enterovirus

Salut investiga dos possibles casos d´infecció per enterovirus en nens. Segons el ministeri, es tractaria d’una sospita ja que de moment cap metge del país els ha notificat un diagnòstic per aquesta afecció. El ministeri s´ha dirigit als facultatius per informar-se i recordar que les infeccions per enterovirus són de declaració obligatòria. A Catalunya, ja són 48 els nens afectats per aquest brot. 

El ministeri de Salut investiga dos possibles casos de nens afectats per enterovirus. Segons s´ha destacat, pel moment es tracta només de sospites ja que s´ha negat que s´hagi informat a l’àrea de Promoció, Prevenció i Vigilància de la Salut de cap diagnòstic per infecció per enterovirus els darrers dies. Aquesta informació oficial contrasta amb la denúncia feta a través de les xarxes socials d´una mare que assegura que al seu fill se li va diagnosticar encefalitis per enterovirus i que se´n va informar al ministeri. 

Des del Govern s´ha explicat que Salut ha fet una comunicació a metges i especialistes per recordar l’obligatorietat d’informar el ministeri dels casos d´afectats per enterovirus i s´ha negat que s´hagi activat cap alerta.

Mentrestant, a Catalunya, la conselleria de Salut ha informat que són 48 els nens afectats per enterovirus que han tingut problemes neurològics. 21 han estat ingressats, 9 han passat per l´UCI i només en 5 casos l´afectació és greu, dos dels quals continuen ingressats. Salut ha desvinculat d´aquest brot el cas d´una nena que ha quedat tetraplègica a causa de l’enterovirus D-68. En la resta de casos la infecció hauria estat causada per l´enterovirus A-71.

TOTES LES NOTÍCIES