Primera participació andorrana a l’europeu del grup Xou de patinatge

El passat dimecres 27 d’abril  els patinadors que formen el Grup Xou Juvenil, del Club Patinatge Artístic Principat d’Andorra van Iniciar el seu viatge a terres portugueses, on hi havia representades  les federacions d’Italia, Espanya, Portugal, Holanda, França, Alemanya, Israel, Estònia i Andorra (FAP). Els representants andorrans van ser,  Alex Palacios, Júlia Remolins, Jana Palmarola, Maria Solana, Judith Estrada, Berta Riera, Esther Llobet, Anna Palacios, Laia de Pablos i Cèlia Besoli,  amb el ball “Encèn-te” que en aquesta ocasió, és va traduir amb el nom “Spark” . 

Dijous al matí tenien 15 min d’entrenament per provar pista. Les primeres sensacions foren de nerviosisme, ja que el parquet lliscava més del compte. Aquesta sensació va ser unànime en tots els grups, i per aquest motiu al tard iniciaren un tractament al parquet, que va ser vital per a la competició.

Divendres era el moment, i en el  seu rostre és reflexava la concentració i els nervis previs d’un esportista abans d’una competició tan important. Després d’una sessió de perruqueria i maquillatge, és van desplaçar cap al Centro de Desportos e Congressos de Matosinhos, on després de dinar, i de fer els últims retocs, van posar en marxa la preparació prèvia de control dels patinadors. Per part de la tècnic i coreògrafa Jaira Villanueva va començar el compte enrere, on cal saber gestionar la tensió i els nervis del moment, per poder disfrutar-ho a la pista.

Van executar un bon ball, i de la seva puntuació en destaquem les notes altes d’expressivitat que arribaren fins al 7. Van quedar 14ns, per davant d‘Estònia, tot un èxit, ja que és el primer cop  que participaven en un Campionat Europeu, i amb un grup  tan jove.

Text i vídeo CPAPA

TOTES LES NOTÍCIES