Salut investiga un brot de gastroenteritis que afecta diversos grups de turistes

El ministeri de Salut està investigant un brot de gastroenteritis que es va iniciar el 23 de febrer i que ha anat afectant diferents grups de persones, majoritàriament turistes. No es tracta d’un cas greu, ja que no ha calgut visita mèdica, però sí molt contagiós. Per això les autoritats mèdiques han fet inspeccions als establiments que han visitat els turistes afectats. Tots complien la normativa vigent.

El brot es va detectar a final de febrer i ja es van activar els protocols d’investigació i actuació pertinents per trobar l’origen del virus que encara continua. El ministeri de Salut indica que el brot ha afectat diversos turistes, però l’afectació és lleu i en la majoria de casos no ha calgut atenció mèdica.
S’han inspeccionat 13 establiments on s’allotjaven o menjaven les persones afectades i totes les mostres recollides d’aliments i aigua compleixen la normativa vigent i només s’han recordat les mesures sanitàries i higièniques per evitar o minimitzar la transmissió del virus.

Salut assegura que es tracta d’un virus que es contagia per l’aire i que per tant és fa molt difícil de controlar. A més indiquen que els símptomes com ara vòmits i diarrea són lleus i desapareixen a les 24 o 48 hores. El protocol es manté activat i s’està procedint a l’anàlisi epiodemiològica de les dades.

TOTES LES NOTÍCIES