Els bombers treballen en l’extinció d’un incendi en un edifici de la Massana

Una quarantena d´efectius del cos de bombers treballaven des de dos quarts de nou del vespre en l´extinció de l’incendi de l´edifici Tiffany’s de la Massana, que ha propagat a l’edifici del davant. Un incendi de grans dimensions que afecta un edifici d’una setantena de pisos. Tots els veïns, uns 150 han estat desallotjats i no s´han de lamentar danys personals. El comú i el govern reunits en gabinet de crisi feien una crida als veïns desallotjats perque es personessin a les oficines de Vallnord per poder tenir-los controlats i procedir al seu reallotjament.

El foc s´ha iniciat a dos quarts de nou del vespre d´aquest dimarts a la quarta planta de l´edifici Tiffany´s de la Massana i, ràpidament, s´ha propagat per la teulada de l´edifici. Un immoble antic de fusta que ha facilitat l´extensió de les flames i ha dificultat enormement la tasca dels bombers. 

Pels volts de dos quarts de dotze de la nit el foc passava a l´edifici del davant. Una situació que complicava encara més les tasques d´extinció que, de sobre, s´havien de dividir en dos fronts. I es que el foc de l´edifici es concentrava entre la sotateulada i la teulada. 

El primer que es va fer és desallotjar uns 150 veïns de l´edifici Tiffany´s que ja avançada la nit eren reallotjats. La majoria en cases de familiars i amics i la resta a hotels facilitats per les autoritats.  

Qui també participava en el reallotjament dels veïns va ser el comú de la Massana que feia una crida als veïns que no s´havien donat encara a coneixer a les autoritats. 

Encara es desconeixen les causes del foc, tot i que les primeres hipòtesis apunten a una xemeneia d´un veí com a origen de l´incendi. Un gabinet de crisi encapçalat pel Cap de Govern, membres de l´executiu i els màxims responsables comunals, ha estat en tot moment al lloc dels fets per seguir de ben a prop les tasques dels cossos d´emergència i facilitar el recompte i reallotjament dels veïns afectats.

 

TOTES LES NOTÍCIES