Encamp edita 8.000 exemplars de la nova guia ‘Encamp batega’

El ministre portaveu, Jordi Cinca, ha confirmat la negociació del grup d’ensenyament francès Hattemer amb la família Saludes per convertir-se en l’accionista majoritari del Col·legi dels Pirineus, tal com ha avançat el Diari d’Andorra aquest dimecres. Cinca considera aquest fet molt positiu i que, a més, respon a la voluntat d’Andorra d’obrir el seu mercat i facilitar que inversors estrangers s’instal·lin al país amb una vocació d’arrelament. 

El cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, juntament amb l’editor de l’obra, l’escriptor i periodista, Alfred Llahí, han presentat, aquest dimecres a la tarda a la Casa Comuna, la nova guia ‘Encamp Batega’, de la qual s’han editat un total de 2.000 exemplars per cada un dels idiomes seleccionats -català, castellà, anglès i francès-. Aquesta guia, que ha estat redactada íntegrament per Alfred Llahí i dissenyada per l’empresa 9mk, consta d’un total de 84 pàgines a través de les quals el lector pot descobrir tots els atractius d’Encamp i el Pas de la Casa com ara el conjunt medieval de Les Bons, la Vall dels Cortals, la Vall del Madriu, centres esportius, itineraris culturals, i gastronomia, entre altres. En aquest sentit, Torres ha explicat que aquesta nova guia pretén donar a conèixer, “a través d’un contingut molt visual i un redactat amè”, l’ampli ventall de propostes que ofereix Encamp com a parròquia. Per la seva banda, Llahí ha detallat que la guia s’ha editat a partir de tres pilars bàsics, patrimoni natural, cultural i gastronòmic, i ha recalcat que dins d’aquest tipus de guies “és la més gran que hi ha actualment al país”.

El comú d’Encamp ha presentat, aquest dimecres a la tarda, la nova guia informativa ’Ecamp batega’, obra de 84 pàgines redactada íntegrament per l’escriptor i periodista Alfred Llahí i dissenyada per l’empresa 9mk. Durant l’acte de presentació, el cònsol major d’Encamp, Jordi Torres, ha recalcat que amb ‘Encamp batega’ s’endinsa al lector en el coneixement i singularitats dels nostres pobles, paisatges, tradicions, anècdotes i a més, “s’ofereix un gran ventall d’activitats”. 

D’altra banda, Torres ha aprofitat l’acte de presentació per posar en relleu la qualitat de l’edició, “amb un contingut molt visual i dinàmic”, així com per valorar el redactat d’Alfred Llahí. Amb tot, Torres ha indicat que amb la guia ‘Encamp batega’ es fa palesa la voluntat de crear producte que fomenti el coneixement de la nostra parròquia, que generi l’interès del sector turístic i sobretot que “posicioni Encamp com un referent a Andorra i al Pirineu”.

Per la seva banda, l’editor de la guia, Alfred Llahí, ha explicat que “des d’un inici” la primera preocupació va ser la necessitat de crear una guia coherènt i amb un ordre intern. Així, Llahí ha comentat que en moltes ocasions les guies compten amb molts elements visuals, però normalment “no hi ha massa ordre”. Així, Llahí ha precisat que s’han fet tres grans pilars, “patrimoni natural, cultural i gastronòmic”, a partir dels quals s’ha estructurat una guia que ofereix una visió total d’Encamp. “Qui llegeixi aquesta guia ho sabrà tot d’Encamp”, ha assegurat.

Text i foto: ANA

TOTES LES NOTÍCIES