Triomfs de Ramon Plaus i Gerard de la Casa a la VII Pujada a les Ventoses

La nombrosa presència de pilots de l’Automòbil Club que va estar a Sant Jaume dels Domenys (6 pilots després de l’absència de Claude Darne) van completar una actuació espectacular, aconseguint un doble podi entre els CM (1r Plaus i 3r Bigordà), el triomf de Gerard de la Casa en la categoria turismes. A més aquests tres pilots van ocupar tres de les quatre primeres posicions de la classificació absoluta.

També van competir en la versió ampliada de les Ventoses, Felipe Brandao i Ingrid Rosell que van complir les expectatives previstes malgrat no tenir la seva mecànica al 100%.
La creu de la jornada va ser per Edgar Montellà que en la prova en la qual debutava al volant del seu flamant Speed Car-CM va quedar inèdit a causa dels problemes mecànics. Sens dubte una jornada per oblidar per al pilot que forma part del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club.

Els trencaments mecànics van ser la nota a destacar de la jornada. En alguns casos van deixar l’asfalt molt lliscant i perillós per als competidors que pujaven a continuació.
Precisament una d’aquests trencaments va provocar que alguns turismes completessin la segona prova de carrera amb moltes precaucions mentre que els CM no van arribar a sortir.

L’Escuderia Penedès, organitzadora d’aquesta prova, va preparar un traçat amb canvis importants per a aquesta edició 2016. L’escenari va ser, una vegada més, la carretera TP-2442 però en aquesta ocasió entre els punts quilomètrics 0,600 km i 7,300 km. En total 6,700 km d’un recorregut variat, zones ràpides al principi i sinuoses en la continuació. En el primer quilòmetre del recorregut es van instal·lar fins a dues chicanes artificials amb l’objectiu de alentir els vehicles, que en aquestes zones haguessin aconseguit velocitats molt altes.
Aquest any tota la logística dels equips s’ha situat just a l’entrada de la localitat que acull la prova (Sant Jaume dels Domenys).

En aquesta edició, la climatologia no va tenir incidència directa en els cronos dels participants. L’ambient va ser fred al principi, a mesura que va avançar la jornada les temperatures van ser més agradables. Totes les pujades es van disputar sobre asfalt sec.

Categoria CM
La representació andorrana va ser a càrrec d’un veterà de l’especialitat, Ramón Plaus, i de dos nouvinguts a la categoria dels CM, Edgar Montellà i Lluis Bigordà, encara que tots dos coneixien l’especialitat en haver-hi disputat diverses proves al volant d’un turisme

Ramón Plaus, va completar una actuació espectacular. En tot moment va estar molt prop del pilot local i campió de Catalunya de l’especialitat 2015, Francesc Munné. En la pujada de carrera va marcar un crono de record, va ser l’únic a baixar 3’40” i es va emportar el triomf.

Abans de rebre els trofeus de vencedor s’expressava de la següent manera: Estic molt content tant del resultat de la carrera com del nivell que tinc malgrat l’edat i del poc temps que puc dedicar a aquest esport que per mi és la millor medicina per a tot. Ramonet, recordem que l’any passat va ser el guanyador a Ordino entre els pilots que lluitaven pel català de muntanya, es mostra decidit a seguir lluitant pel triomf: Si les responsabilitats professionals m’ho permeten, seguiré tot el català i si em trobo com avui, intentarem guanyar-lo.

Lluis Bigordà, després de provar el CM a Ordino, tenia com a objectiu fer el campionat català amb una d’aquestes mecàniques. Reunir el pressupost era el primer repte i al final sembla que ho ha aconseguit. A més l’inici sobre l’asfalt ha estat molt positiu, així ho explicava: A la primera pujada el cotxe feia el que volia, a poc a poc i seguint els consells de Ramonet he anat millorant i en cada pujada aconseguia rebaixar de manera espectacular els meus cronos. Estic convençut que si hi hagués pogut sortir a l´última carrera, hauria seguit rebaixant el crono. Molt content amb aquesta primera prova de la temporada, seguirem treballant per seguir millorant.

Per la seva banda Edgar Montellà va tenir un debut molt difícil al volant del seu Speed Car. La mecànica li va jugar una mala passada i no li va permetre acabar cap de les pujades que va iniciar.

“Estava molt il·lusionat amb el debut però tot ha sortit malament. L’embragatge ha fallat en la primera pujada i malgrat que hem intentat trobar una solució per poder seguir en carrera no ha estat possible”. Aquest era el seu comentari en finalitzar la jornada, a més afegia: Demà mateix ens posarem a treballar per poder tenir el problema solucionat i sortir a competir sense problemes a Sant Mateu

Categoria Turismes
Gerard de la Casa, la seva neboda Ingrid Rosell i Felipe Brandao van ser els representants andorrans en aquesta categoria. De la Casa i Brandao habituals d’aquest campionat mentre que la pilot que compta amb l’ajuda del Programa de Joves Pilots de l’Automòbil Club era la primera vegada que competia fora del Principat.

En aquesta categoria, Gerard de la Casa es va mostrar una vegada més a un nivell molt alt. La lluita amb el Seat Leon de Luis Aguilera va ser un dels centres d’atenció de la pujada. Aguilera va estar per davant en les pujades d’entrenaments però en arribar el moment de la veritat Gerard va rebaixar 9” el seu millor crono i no solament es va posar al capdavant dels turismes sinó que, a més, es va situar a la tercera plaça de la classificació scratch.

El pilot andorrà es mostrava satisfet amb el triomf aconseguit: “No ha estat fàcil, m’ha costat una mica agafar el ritme al volant del Còrdova. També és cert que la part inicial afegida a la pujada no era favorable a la meva mecànica. De totes maneres hem aconseguit el triomf que és al que veníem. Començar guanyant sempre et dóna un plus i confiança”.

Felipe Brandao es mostrava satisfet amb el resultat obtingut, així comentava la dificultat que té per millorar: El cotxe és el mateix que l’any passat, solament li he fet una revisió i a córrer. Per cert que en l’última pujada d’avui pensava que se m’acabava el campionat. M’he trobat de cop amb l’oli que havia perdut el cotxe de davant i he aguantat el meu Leon en l’asfalt de casualitat. Quin ensurt”.

Ingrid Rosell també es mostrava satisfeta de la seva primera carrera fora d’Andorra encara que l’havia imaginat diferent: “Sí, en part és així. “La pujada m’ha agradat molt. Llarga amb canvis de ritme, la vaig entrenar bé amb el Gerard. Tot estava a punt per fer un bon debut.
Al final no va poder ser, la mecànica amb la qual tinc pensat disputar el català de muntanya no va arribar i vaig haver de competir amb el meu històric VW Golf. A Sant Mateu ho tornarem a intentar”.

La XVIII Pujada a Callús – Sant Mateu de Bages, el proper 17 d’Abril, és la segona cita a la qual acudiran els equips habituals del Campionat de Catalunya de Muntanya. Els membres de Moto Club Manresa seran, com de costum, els encarregats que tot transcorri amb normalitat.

Classificacions VII Pujada a les Ventoses

Scratch.
1.-Ramón Plaus (Speed Car-CM) 3’38”011, 2.-Francesc Munne (Demon Car-CM) a 2”106, 3.-Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC) a 10”617, 4.-Lluis Bigordà (Damon Car-CM) a 10”705, 5.-Alberto Lopez (Demon Car-CM) a 11”425.

Turismes.
1.-Gerard de la Casa (Seat Córdoba WRC) 3’48”628, 2.-Lluis Aguilera (Seat Leon) a 2”403, 3.-Joan Salvans (BMW M3) a 9”126. 4.-Kike Perello (Ford Fiesta) a 11”036, 5.-Félix Jurado (Mitsubishi Evo 7) a 16”535…
18.-Felipe Brandao (Seat León) 50”742… 24.-Ingrid Rosell (VW Golf) a 1’16”661.

(Text i foto: Fotoesport)

TOTES LES NOTÍCIES