Puigdemont anuncia la millora a la C-14, a la zona de Tres Ponts, i s’entrevista amb Vives

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, ha visitat aquest d¡vendres les comarques de l’Alt Urgell i la Cerdanya. Durant la seva estada a la capital de l’Alt Urgell ha mantingut una trobada amb l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep Episcopal, Joan-Enric Vives, al Palau Episcopal, en el marc de l’àmbit de les relacions de bon veïnatge i de cooperació entre el Principat d’Andorra i la Generalitat de Catalunya. Puigdemont també ha visitat el consistori municipal, on ha anunciat que es farà la millora de seguretat a la C-14, a la zona de Tres Ponts.

El president de la Generalitat de Catalunya, Carles Puigdemont, ha visitat aquest divendres la Cerdanya i l’Alt Urgell. Durant la seva visita a la Seu d’Urgell ha mantingut una trobada amb l’Arquebisbe d’Urgell i Copríncep Episcopal, Joan-Enric Vives, en el marc de l’àmbit de les relacions de bon veïnatge i de cooperació entre el Principat d’Andorra i la Generalitat de Catalunya. . Puigdemont ha començat la seva visita a la capital de l’Alt Urgell visitant l’Ajuntament, on ha estat rebut per l’alcalde, Albert Batalla, i la resta de regidors i ha mantingut una breu reunió amb els portaveus municipals. A la seva arribada a la Seu d’Urgell, el president s’ha reunit amb l’alcalde de la ciutat, Albert Batalla, i els portaveus municipals, i després, a la Sala de Plens, s’ha adreçat a la resta de regidors i representants del teixit social i econòmic de municipi. En el decurs de la seva intervenció, el cap del Govern català ha anunciat la millora de seguretat de la C-14 a la zona dels Tres Ponts, que millorarà el traçat i evitarà amb un túnel el pas estret pel congost que alhora es veu afectat pels despreniments de roques.

“Aquest és un projecte inajornable; per això, des del minut 1 que tinguem el pressupost 2016 aprovat aquest projecte ja començarà a ser una realitat”, ha destacat el president. A més, ha assegurat ser conscient que no és suficient amb la millora de la C-14 per solucionar els problemes de mobilitat, però “aquest pot ser un gran pas. Un gran pas que permet reconciliació amb una reivindicació històrica, i que ajudarà a abordar les oportunitats que pot generar la recuperació econòmica en el territori”. En aquest sentit, el president de la Generalitat ha subratllat el compromís del Govern per la cohesió i l’equilibri territorial, per “intentar arribar tan lluny com sigui possible, per fer viable, sostenible, per garantir la proximitat i la qualitat del servei a tota la gent d’un territori que si no, aquí difícilment ho pot tenir”. I en aquesta línia ha emmarcat també com a prioritat del Govern la construcció d’un CAP al municipi de La Seu, les obres del qual començarien el 2017.

El cap del Govern català ha rebutjat que hi hagi diferències geogràfiques, i per això ha remarcat que “no hi ha cap raó perquè les comarques que històricament no podien ser competitives en termes clàssics industrials avui puguin ser tan competitives com les zones més metropolitanes”.

A la capital de l’Alt Urgell, a més de visitar l’Ajuntament, Puigdemont s’ha reunit també amb el patronat de la Fundació de l’Hospital de La Seu d’Urgell i ha visitat les instal·lacions, acompanyat del conseller de Salut, Toni Comín. Posteriorment, ha mantingut una trobada amb el Consell d’alcaldes de l’Alt Urgell i els consellers del Consell comarcal, encapçalats pel president, Jesús Fierro.

L’alcalde de l Seu d’Urgell, Albert Batalla, ha valorat molt positivament els anuncis fets per Puigdemont, mentre que des de Compromís X la Seu s’ha exposat que esperen que les promeses d’augmentar les inversions en infraestructures a les comarques de muntanya es compleixin.

D’altra banda, cal afegir que el president de la Generalitat també ha pres part en l’acte inaugural de la primera fase del pàrquing municipal de Puigcerdà, ubicat sota el Museu Cerdà. Aquest equipament ha suposat la creació de 210 places d’aparcament noves, amb una inversió d’1.120.000 euros. A Puigcerdà, el cap de l’Executiu ha mantingut també una reunió amb el Consell d’alcaldes de la Cerdanya, encapçalat pel president del Consell comarcal i alcalde d’Alp, Ramon Moliner.

(Text i foto: ANA)

TOTES LES NOTÍCIES