Al voltant de 3.500 espectadors gaudeixen del supergegant de la Copa del Món

Tot i la forta nevada, entre 3.000 i 3.500 persones han gaudit del supergegant, la primera prova de la Copa del Món femenina d’esquí alpí que s’està celebrant al país durant aquest cap de setmana. L’organització ha treballat des de primera hora del matí per poder netejar la pista Àliga, on s’havia acumulat un important gruix de neu, i la prova s’ha hagut de retardar tres hores a causa de les retransmissions televisives. Segons ha explicat el director tècnic de la cursa, Ton Naudi, això ha provocat que no s’hagin pogut aprofitar les hores de bon temps i la cursa hagi estat marcada de nou per una forta nevada. El cap de Govern, Toni Martí, que encapçalava una nombrosa representació d’autoritats del país, ha felicitat l’organització per la ràpida reacció i s’ha mostrat satisfet perquè tot i les previsions, la Federació Internacional d’Esquí (FIS) havia proposat alternatives “perquè confia en Andorra”. Una de les grans protagonistes d’aquesta primera jornada ha estat la nord-americana Lindsey Vonn, la fins ara líder de la general de supergegant i de la Copa del Món, que ha patit una caiguda i ha hagut de ser evacuada pels serveis mèdics. La guanyadora ha estat la italiana Federica Brignone.

La primera prova de la Copa del Món femenina d’esquí alpí ha aixecat una forta expectació a l’estació Grandvalira-El Tarter aquest dissabte al matí. Després d’haver retardat l’hora d’inici per les fortes nevades, els equips tècnics han treballat intensament des de primera hora del matí per poder celebrar el supergegant i ho han aconseguit, i a més amb un gran nombre d’espectadors. Tot i el fred i la neu, entre 3.000 i 3.500 persones han fet vibrar les grades situades al peu de la pista Àliga, l’escenari de la prova. El director tècnic de la cursa, Ton Naudi, ha qualificat el públic de “fabulós” i ha lloat la resposta de tot el país.

Tot apuntava que la nord-americana Lindsey Vonn, la fins ara líder de la general de supergegant i de la Copa del Món, guanyaria la cursa però ha patit una caiguda i ha hagut de sortir de pista amb llitera. Finalment, la guanyadora ha estat la italiana Federica Brignone amb un temps de 57,33 segons, el segon lloc l’ha ocupat la nord-americana Laurenne Ross i el tercer l’austríaca Tamara Trippler. Les dues participants andorranes, Sissi Hinterreitner i Sara Ramentol han quedat en les posicions 56 i 59, respectivament. Ton Naudi ha explicat que la diferència de temps entre les primeres a sortir i les últimes ha estat molt notable a causa de què la neu ha dificultat la baixada de les esquiadores.

Quant a l’estat de la pista, Naudi ha explicat que estava en bones condicions però el vent ha provocat que s’escurcés el traçat uns 25 segons, “una mesura permesa pel reglament”. El que sí que han lamentat des de l’organització és que l’espera de tres hores ha fet que no s’hagin pogut aprofitar les hores de bon temps, i finalment la cursa ha estat marcada per la neu. Això ha estat donat per les retransmissions televisives.

El cap de Govern, Toni Martí, acompanyat per un gran nombre d’autoritats a la grada, ha assegurat que “s’ha ficat molta pedra per aconseguir aquesta Copa del Món”, i ha recordat les proves que ja es van celebrar en 2012 i les que hi ha previstes per al 2019. “Això ha estat possible gràcies a la bona coordinació entre totes les institucions”, ha celebrat.

Martí s’ha mostrat molt satisfet perquè està convençut que Andorra s’ha consolidat de manera internacional i té la confiança de la Federació Internacional d’Esquí (FIS).

La Copa del Món seguirà aquest diumenge amb una combinada alpina (supergegant i eslàlom) per l’antic traçat de l’Àliga, a partir de les 10.30 hores.

Text i foto: ANA

TOTES LES NOTÍCIES