Zuric

Superfície
91,88 km2

Població
Més de 380.000 habitants

Idioma
Alemany

Ubicació
Zuric és la capital de Suïssa i es troba a uns 30 quilòmetres dels Alps, a la planura central del país.

Economia
La baixa taxa d’impostos atrau moltes companyies. Es tracta del centre financer i motor econòmic del país. La ciutat ha estat guardonada amb el títol de ciutat amb major qualitat de vida en el món per dues ocasions: l’any 2006 i l’any 2008.

Clima
A Zuric les precipitacions són habituals. La mitjana anual es troba en els 8 graus i mig, amb temperatures màximes a l’estiu de 25 graus i mínimes a l’hivern de sota 10 graus.

Cuina
La gastronomia de Zuric està molt influenciada per l’alemanya. Destaquen productes com les patates, les salsitxes, els formatges… Però un dels més reconeguts arreu del món és la seva xocolata.

Comunicació
L’aeroport de Zuric és el més important de Suïssa. Les comunicacions amb Barcelona són directes, a través de la companyia Swiss International i Vueling.

Zuric és un dels centres financers més grans del món. Seu de les empreses més importants de suïssa, companyies d’alta tecnologia, bancs i companyies d’assegurances. Es considera que és una de les ciutat amb millot qualitat de vida del món. Un dels centres comercials més importants és a l’àrea de Bahnofstrasse, el principal i elitista carrer comercial de la ciutat, on podrem trobar les marques de moda més exclusives, juntament amb els tallers artesans més pintorescs. L’espai que actualment ocupa el carrerBahnofstrasse era antigament un fossar d’aigua de la fortalessa de la ciutat. A nivell cultural, la capital suïssa compta àmplia oferta museística, d’entre la qual cal destacar el museu d’arts plàstiques Kunsthaus Zürich, el Museum Rietberg i el Schweizerisches Landesmuseum. Una de les zones més populars i modernes i alternativees de la ciutat és el Zürich-West, un antic barri industrial que estroba entre el riu Limmat, el pont d’Europa i les vies del tren de l’estació central. Aquí podrem trobar els restaurants i locals més de moda. Algunes de les antigues fàbriques, com la Puls 5, és avui dia un edifici que acull els més selectes apartaments, un gimnàs, restaurants i botigues. També ellocal Schiffbau, ubicat en una antiga drassana. Zuric és una ciutat moderna però que conserva molt bé el seu casc antic medieval. Val la pena endinsar-s’hi i admirar els seus edificis, carrerons i monuments. Una ciutat amb molt d’encant per descobrir en un cap de setmana llarg, que no decebrà.

Per El Tot Granollers / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES