Cloenda del programa Joves per l’Ocupació i imminent posada en marxa del següent

Aquesta setmana s’ha fet l’acte de cloenda del programa Joves per l’Ocupació de l’Alt Urgell, iniciat el mes de desembre de 2014. Dilluns de la setmana vinent, dia 8, se’n posa ja en marxa una nova edició. Aquestes iniciatives responen a la voluntat del Consell Comarcal de fixar com una de les seves prioritats l’execució de mesures que facilitin la inserció dels joves del territori al mercat de treball.

La convocatòria que ara acaba del programa Joves per l’Ocupació va arrencar amb 30 inscrits, 27 dels quals van completar la seva formació havent fet 80 hores de pràctiques en empreses dels sectors forestal i d’hostaleria. D’aquests joves, 16 van obtenir un contracte de 6 mesos i tres d’ells l’han renovat i actualment continuen treballant.

El programa Joves per l’Ocupació s’emmarca en el projecte europeu Garantia Juvenil i gestionat a l’Alt Urgell pel Consell Comarcal. Està finançat pel Departament d’Empresa i Ocupació de la Generalitat i la Unió Europea mitjançant el Fons Social Europeu i es vehicula a través del Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC).

Els darrers cinc anys el CCAU ha participat en diferents programes que combinen una part teòrica i una pràctica, mitjançant contractacions en empreses. Ja l’any 2010 va participar del programa aleshores anomenat “Suma`t”, i posteriorment, entre 2011 i 2015, s’han realitzat tres edicions del programa Joves per l’Ocupació, que han permès donar formació a més de 150 joves.

L’objectiu d’aquests programes és millorar l’ocupabilitat de persones del territori amb dificultats d’inserció, proporcionant-los una millora en la seva qualificació i les seves competències professionals que els facilitin la inserció al mercat laboral.

TOTES LES NOTÍCIES