El robot advocat

Poques són les professions majoritàries que actualment no s’han vist afectades per les NNTT. Algunes són més reticents que d’altres, però la tecnologia cada vegada és més indispensable per treballar. La llei és potser una de les més reticents a endinsar-se al món present i en molts casos prefereix mantenir els seus antic usos que adaptar-se a les pantalles. No deixa de ser una cosa lògica ja que la llei es basa en l’acceptació de les regles i en aquest sentit la tradició del paper és insuperable. En altres aspectes, com podem veure a la següent notícia, hi ha camps en què la judicatura haurà d’acostumar-se als canvis.

Joshua Browder es va donar a conèixer a Gran Bretanya a l’edat de 18 anys gràcies a un portal online mitjançant el qual els ciutadans podien recórrer multes injustes. Un any després, l’estudiant ha tornat a sorprendre a tothom amb un “advocat robot”. D’aquesta manera ha creat un programa que és capaç de respondre a les preguntes en matèria jurídica realitzades pels usuaris.

La idea va néixer arran del seu primer projecte. Tot i la creació del portal per reclamar multes, molts eren els que li enviaven correus electrònics al seu compte de gmail amb dubtes. El volum de mails era tal que Browder va decidir crear el robot. Mitjançant paraules claus, ordre de pronoms el robot és capaç de respondre a les preguntes. Quantes més consultes rebi el programa millor respostes pot donar.

Així que ja ho saben, si tenen un problema, el millor és acudir a la màquina. Segur que els seus honoraris no seran tan cars.

Per Tecnonews / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES