Tenerife

Superfície
Amb una àrea de 2.034 km2, Tenerife és la més gran de les set illes que componen l’arxipèlag canari.

Població
Prop de 900.000 habitants, sent un 220.000 els habitants de Santa Cruz de Tenerife, que són coneguts com a santacruceros però, sobretot, com a ‘chicharreros’, popularment.

Clima
Durant l’hivern es mantenen temperatures agradables en qualseol punt del litoral.Tot i amb això, el sud de l’illa compta amb més hores de sol a l’any; mentre que la pluja és major al nord, on hi ha també més humitat. També hi ha contrastos, per exemple entre la capital, Santa Cruz i una altra de les ciutats importants de l’interior: San Cristóbal de la Laguna, a on les temperatures són més baixes

Vegetació
Atesa la diversitat climàtica de l’illa, la varietat de vegetació és també àmplia i en ocasions exhuberant.

Curiositat
El Carnaval de Santa Cruz és considerat un dels més importants del món i ha estat declarat Festa d’Interès Turístic Internacional.

Cuina
Alguns dels productes i plats típics són el ‘salmorejo canari’, el ‘gofio’ (cereal torrat i mòlt), les ‘papas (patata canària) arrugadas’, els plàtans, el tomàquet, el mojo picón o el puchero canari. Els vins de Tenerife també gaudeixen de reputació.

Compres
Cal tenir en compte que a les Canàries no s’aplica l’IVA, per la qual cosa alguns productes s’adquireixen aquí a més bon preu.

Animada ciutat de l’illa de Tenerife, Santa Cruz n’és la capital. El seu casc antic compta amb alguns dels edificis més característics de la ciutat. Aquest és el cas de l’església de la Concepción, la primera construcció de la qual data de l’any 1500. Va ser, precisament, al voltant d’aquesta església que es va configurar el nucli original, el qual, a la vegada, està situat en la part de la ciutat més propera al mar. L’església de San Franciscano, la plaça del Príncep d’Astúries, la plaça de La Candelaria o el mercat municipal de Nostra Sra. d’Àfrica són alguna de les És interessant de veure també el Parc Marítim César Manrique, una instal·lació d’oci que consta de dues principals d’aigua salada, una petita cala, cafeteries, gim`nas i d’altres elements d’oci.

El terme municipal de Santa Cruz de Tenerife compta amb quatre espais naturals protegits: Parc Rural d’Anaga, Reserva Natural Integral de los Roques de Anaga, Reserva Natural Integral del Pijaral i Reserva Natural Integral de Ijuana. Menció a part mereix el Parc Nacional del Teide, un espai que per la seva singularitat, bellesa i riquesa és de visita obligada. La part sud de l’illa concentra els nuclis turístics més importants, d’entre els quals cal fer menció a la coneguda Playa de Las Américas o Los Cristianos, dos punts que concentren el 65% de les places hoteleres de l’illa.

Per Tot Granollers / AMIC

TOTES LES NOTÍCIES