No penso callar!

Aquest divendres pel matí, en un dels grups de Whatsapp, un company ha compartit amb nosaltres un vídeo que m’ha fet pensar, un vídeo amb el que m’he sentit força identificat, i que us vull recomanar que mireu i sentiu dins vostre la seva finalitat.

Hi ha moltes formes de censura, no només aquella que no ens deixa expressar el que volem, o que no ens permet veure el que ens agradaria, o aquella que no permet a determinades persones anar a algun lloc al que voldrien. Per mi també hi ha una forma de censura que és aquella que manipula la realitat.

No parlo de la que dóna el seu punt de vista partidari sinó d’aquella que busca enganyar al receptor del missatge, donant una imatge de la realitat totalment diferent, o tractant la notícia amb finalitats diferents depenent de a qui concerneixi.

Piqué no és un exemple de correcció, però en aquest cas sí que és un exemple d’algú que no pensa callar, d’algú que diu les coses clares, tal com les pensa i veu, com acostumo a fer jo, malgrat que a molta gent no li agrada, perquè no ens enganyem, a ningú ens agrada gaire que ens diguin les coses que no fem be, tot i ser oportunitats de millora si les escoltem i analitzem.

Un exemple d’aquesta censura de tergiversació de la realitat és, com ja acostuma a ser habitual en aquest rotatiu espanyol, l’ABC.

Tranquils, que no faré un llarg relat d’exemples de manipulació d’imatges o de titulars, no, em limitaré a exposar-ne el darrer que han fet i que fa referència al Mundial de Clubs que s’està disputant al Japó, i que ja va piular el propi Piqué com a denúncia.

L’any passat, quan els de la casa blanca el van guanyar, van dedicar la portada a titular que eren els millors del món, ara que el Barça jugarà la final, resulta que és un “absurdo Mundial”, en què quedem?

Deixant de banda que aquest rotatiu té la mà trencada en això de falsejar les imatges i els titulars en benefici del club madrileny, podríem pensar que ho fan per la manca de títols, pel mal moment que passen els blancs, per la eliminació de la Copa del seu Rey per alineació indeguda, perquè la darrera dècada el Barça ha sigut el millor del món i fins i tot aplaudit al propi Bernabéu, o simplement perquè són rucs de mena i incapaços de dir les coses com són.

Si l’equip rival ha jugat millor, per què no el podem aplaudir? Si ens xiulen una falta o un penal que no ho és, per què no ho podem reconèixer? Si el nostre equip no guanya un títol i el rival sí, per què li hem de treure mèrits?

Diguem les coses pel seu nom sense avergonyir-nos, denunciem totes les formes de censura i que tothom pugui expressar-se lliurement, visqui on visqui, perquè hem de ser més honrats i gaudir de la nostra llibertat d’expressió sempre, no calleu!

Gràcies Cinto pel vídeo i Bones Festes a tothom.

 

TOTES LES NOTÍCIES