Benítez no es menja els torrons

L’actual joc del Madrid, pobre i defensiu, ha aixecat moltes crítiques entre els seus seguidors al llarg del que portem de temporada, i la seva continuïtat és constantment qüestionada per l’entorn blanc.

La plantilla li reclama jugar més ofensivament i aprofitar jugadors com James, Bale, Cristiano i  Benzema, però ell no sembla estar per la labor de canviar res, continua dirigint l’equip al seu estil, i segons la seva forma d’entendre el que és millor pel Madrid, tal i com ha de fer un entrenador… o no.

Per tant, arriben al Clàssic amb problemes interns, desunió i m’atreviria a dir que amb ganes de provocar un terrabastall perquè sigui destituït… tant de bo!

El Barça, en canvi, arriba en una línia de joc ascendent on destaquen molt per sobre de la resta els cracks com Neymar i Suárez, que estan en plena forma i “ratxa” golejadora.

Hi ha plena sintonia entre ells, ja hem començat a veure de nou els automatismes,en el joc de tot l’equip, que ens van portar a guanyar el triplet i a més podríem recuperar Rakitic i sobretot Messi.

Però, ha de jugar Messi el Clàssic si no està del tot recuperat?

Si ens dediquem a escoltar als comentaristes esportius habituals dels diferents programes, trobarem opinions de tot tipus, des de qui pensa que no, que el millor és que no jugui si no s’ha recuperat al cent per cent, fins el qui diu que Messi al 50% és millor que la resta al 120%.

Jo també penso que la sola presencia de Messi al camp ens pot afavorir, perquè farà que hagin d’estar un parell de jugadors pendents del que faci, i això provocarà que s’obrin espais per a Neymar i Suárez, o que en un moment donat aparegui la seva màgia i faci una d’aquelles jugades que ens meravellen a tots i que acostumen a resoldre partits complicats.

Però també ens pot condicionar si no està al 100% i volem versar el joc sobre ell, amb el perill de que es torni a trencar el que encara no està del tot be i el perdem per uns quants mesos.

La decisió per Luis Enrique no és fàcil amb el que tots sabem, sobretot perquè si li passa qualsevol cosa i recau, tothom el criticarà per haver-lo fet jugar, si no juga i es perd, que no passarà, tothom li retrauria el no haver-lo fet jugar, com a mínim la segona part, i si juga i no es guanya la crítica serà que no calia precipitar el retorn de l’astre argentí perquè ha minvat les capacitats de l’equip, que podia haver fet sortir un jugador en plena forma al seu lloc.

Però, i si no juga i guanyem? Tranquils que Messi jugarà al Bernabéu, guanyarem i el Madrid quedarà a sis punts i amb una ferida que podria portar directament a la destitució del seu entrenador, que seria substituït pel francès Zidane.

Bon cap de setmana i a gaudir del partit.

TOTES LES NOTÍCIES