L’INAF insta els consellers a mantenir la confidencialitat d’informació sensible

inaf 1

Toc d´atenció de l´INAF a la comissió especial que investiga el cas BPA al Consell General. La presidenta de l´organisme supervisor, Maria Cosan, recorda l´obligació de mantenir en secret la informació que aporten els compareixents i retreu que part d´aquesta informació hauria estat utilitzada posteriorment per fer una demanda contra el Govern en el marc del cas BPA.

La presidenta de l´INAF, Maria Cosan, va enviar la setmana passada una carta adreçada al Consell General on critica que s´hagués filtrat informació que havia aportat en la compareixança davant la comissió especial de vigilància i prevenció de risc per a l´estabilitat financera, l´anomenada comissió BPA. Concretament, Cosan retreu que part de la informació aportada hauria estat utilitzada per fer una demanda contra el Govern en el marc del cas BPA. Un fet que la carta qualifica de molt greu.

Tot i així, és una acusació genèrica adreçada a tota la comissió, sense personalitzar en cap conseller. Cosan els recorda que la informació d´una compareixença a porta tancada és per coneixement exclusiu dels consellers. La presidenta de l´INAF, a més, demana als parlamentaris que tota demanda d´informació es centralitzi a través de la comissió especial.

En la compareixença de l´AREB davant la comissió especial aquest passat dimecres, el president del grup demòcrata, Ladislau Baró, hauria posat damunt la taula l´esmentada carta de l´INAF i l´obligació que tenen els consellers de mantenir en secret informacions de reunions a porta tancada. Tot i així, els consellers abordaran el contingut de la carta amb profunditat la setmana vinent.

De fet, segons ha pogut saber RTVA, no hi ha acta literal de la compareixença de l´AREB arran de la informació sensible sobre BPA que haurien aportat els seus responsables aquest dimecres. La manera com es fa constar la compareixença haurà de ser debatuda

2 comentaris

  1. Només falta que diguin que volen imposar la llei marcial. Clar, entre menys s’informi menys se sabrà de com de malament ho poden fer.

  2. Esperemos que el lunes se sepa quien se queda con BPA. Basta de secretos. Los clientes no aguantan mas la angustia que le ha causado este gobierno con semejante robo. Si no hay solucion que el señor Marti se prepare para hacer uso de la garantia de los depositos que existe en Andorra. Todos reclamaran la garantia y los andorranos deberan hacerse cargo

Comments are closed.

TOTES LES NOTÍCIES