Cristian España representarà Andorra al Dakar com a pilot d’un equip oficial

cristian-espanaCristian España serà el primer pilot de moto andorrà que participarà en el Ral·li Dakar com a part d’un equip oficial, el de la marca japonesa Suzuki, tot i que la prova ja ha conegut representació nacional, com la de l’Albert Llovera –que en la passada edició va aconseguir acabar la cursa– o la del Jordi Ginesta –qui hi suma 24 participacions. España ho farà en la pròxima edició, que comença el 3 de gener del 2016, gràcies al patrocini del Comú d’Ordino i del de petites i grans empreses del país. Després d’un dilatat currículum com a pilot de motocròs, España va avançar amb molta antelació que la seva meta era participar en l’edició 2016 d’aquest famós ral·li, però no ha sigut fins aquest divendres a la tarda que ha pogut confirmar la seva inscripció. El conseller de Turisme i Esports d’Ordino, Bartumeu Gabriel, ha acompanyat el pilot en la presentació a Ordino i ha assegurat que serà “una experiència i una aventura espectacular”.

Cristian España ha qualificat de “somni fet realitat” la seva participació al Dakar 2016, de la mà del Comú d’Ordino i dins de l’equip Suzuki. El pilot, qui també és agent de policia, considera el ral·li ara sud-americà com el “més dur del món” i s’ha estat entrenant a consciència, amb els consells d’altres experts, com Joan Barreda o Laia Sanz.

España ha repassat el gran nombre d’entrebancs fins a poder fer realitat el seu somni, entre els quals es troba la intervenció de BPA, que va suposar el bloqueig del seu pressupost per a aquesta cursa. Pel que fa al ral·li també és conscient que serà molt dur, amb una durada de catorze dies, estones de soledat i llargs enllaços. L’objectiu per al pilot és acabar la cursa, per a la qual cosa reconeix que necessitarà una bona dosi de psicologia i tècnica de navegació.

El motorista andorrà ha celebrat que els seus companys Blai Jané i Albert Veiga l’acompanyin en l’aventura, en la qual “representarem un país”, com ha explicat Jané. España ha demostrat ser un pilot ràpid, però ara haurà de provar la seva resistència en un recorregut amb menys dunes que habitualment amb la seva moto de 450 cc.

A part d’insistir que “això és només el principi” i que espera acabar el ral·li en un bon lloc, España ha lamentat la falta de suport de les institucions d’àmbit nacional. No obstant això, s’ha mostrat satisfet per la resta de suports i ha convidat tothom a un espectacle a Escaldes-Engordany per presentar l’equip en una data per determinar a partir del 15 de novembre. España també ha tingut paraules de suport per a Albert Llovera, qui encara no ha trobat patrocini per a aquesta edició. El motorista ha agraït l’ajuda al pilot de cotxes i ha afirmat que “no vull anar sol” i que “Llovera és un tros de pilot”.

Text i foto: ANA

TOTES LES NOTÍCIES