El Govern donarà suport a l’organització de les finals de la Copa del món d’Esquí Alpí

grandvaliraL’estació de Grandvalira acollirà el mes de març del 2019 les finals de la Copa del Món FIS d’esquí alpí. Grandvalira ha estat escollida avui a Zurich, per davant de l’estació suïssa de Lenzerheide i la francesa de Meribel, com la seu de les finals del màxim circuit mundial de l’esquí alpí. El Govern d’Andorra donarà suport en aquest esdeveniment que lideraran en la seva organització Grandvalira i la Federació Andorrana d’Esquí.

El cap de Govern, encara a Nova York amb motiu de la 70a Assemblea General de les Nacions Unides, ha rebut la noticia que el Congrés de la Federació Internacional d’Esquí ha votat avui a favor d’Andorra per la celebració de la final de la Copa del Món d’Esquí Alpí el 2019. Martí ha opinat que és una excepcional notícia i ha volgut reconèixer la gran feina que fa la Federació d’esquí. Ha indicat que acollint aquest esdeveniment Andorra se situa com a destinació excepcional, i per això ha garantit el suport del Govern, tant a nivell econòmic com amb la política esportiva i a nivell institucional. Martí ha valorat, a més, que els darrers esdeveniments esportius i la notícia rebuda avui demostren que és innegable que Andorra ha fet un salt cap endavant des del punt de vista d’esdeveniments majors de nivell esportiu.

El ministre de Turisme i Comerç, Francesc Camp, ha celebrat aquesta com una gran notícia, doncs un esdeveniment esportiu que té aquest ressò dóna visibilitat i posiciona el país com a destinació d’esquí internacional.

Per la seva part, la ministra de Cultura, Joventut i Esports, Olga Gelabert, ha valorat aquesta fita com una gran oportunitat per a l’esport del país, que dóna un impuls als equips nacionals i als joves esquiadors que veuen en aquest esdeveniment una possibilitat per a les seves trajectòries.

Ambdós ministres s’han mostrat satisfets per la capacitat organitzativa demostrada, que amb aquest esdeveniment obté un reconeixement a la feina feta durant molts anys.

TOTES LES NOTÍCIES