Dissenyar un reg automàtic

rec

El sistema de reg automàtic no és gaire difícil d’instal·lar. El primer pas és fer un croquis sobre paper mil·limetrat amb les mesures del jardí, marcant on estan les canonades d’aigua, els cables, els fanals, etc., o altres obstacles que us podeu trobar al cavar el terreny. Generalment es fa a escala 1:100 (cada centímetre al paper és un metre al jardí).

L’aigua per regar la podeu agafar de la xarxa d’abastament de casa, traient una derivada, o d’un dipòsit que compti amb bomba d’aigua.

Convé que coneixeu la pressió de l’aigua i el cabdal disponible, perquè si hi ha poca pressió no podreu posar molts regs. Per mesurar la pressió necessitareu un manòmetre, i per al cabdal només heu de cronometrar els segons que triga en omplir-se un recipient en la presa d’aigua d’on sortirà el reg automàtic.

Quan sabeu aquestes dades, marqueu al croquis la zona del jardí on cavareu per instal·lar cada aspersor i difusor del reg. 

Amb els aspersors es poden regar zones àmplies de gespa i amb els difusors, zones més estretes, tot i que poden abastar uns 5 metres.

Per Redacció / AMIC – Tot Sant Cugat

TOTES LES NOTÍCIES