El PS titlla de desgovern els 100 primers dies del nou executiu de Martí

ps2Cent dies de desgovern. Així qualifica el PS els tres primers mesos de legislatura. Els socialdemòcrates consideren que Antoni Martí no governa i que el gabinet ministerial s´ha confeccionat a partir de criteris polítics en comptes de tècnics. Així, per exemple, critiquen la descompensació de càrregues de treball entre ministeris i la divisió de la cartera d´Economia. Des del grup parlamentari es demana al cap de Govern que formalitzi l´oferiment d´un pacte d´estat al tomb de l´acord de d´associació amb la Unió Europea.

El PS ha fet balanç dels cent primers dies del nou executiu demòcrata, que qualifica de desgovern. El primer secretari del partit, David Rios, creu que el repartiment de carteres és descompensat pel que fa a la càrrega de treball i que el gabinet s´ha fet a partir de compromisos electorals.

Rios també ha criticat que la cartera d´Economia s´hagi trossejat en quatre ministeris i ha carregat contra bona part de les propostes que el Govern ha fet aquests tres primers mesos. De fet, considera que fins ara l´únic fet positiu ha estat la visita del primer ministre francès, Manuel Valls.

Per la seva banda, el president del grup mixt, Pere López, ha reclamat a Martí que formalitzi l’oferiment d’un pacte d’Estat sobre l’acord d’associació amb la Unió Europea.

López ha criticat la gestió del ‘cas BPA’ perquè considera que l´executiu ha donat poques explicacions i perquè podria fer més per recuperar el prestigi del país, com ara accelerar el desplegament de l´acord monetari. També ha lamentat algunes mesures derivades del reglament de la CASS, com la permanència al domicili en cas de baixa.

TOTES LES NOTÍCIES