35 padrins reben les claus dels horts socials de la Margineda

El passat 15 de febrer es va fer el sorteig de les 29 parcel·les i les sis puntes situades a les Terres de la Margineda amb la finalitat de convertir-se en horts socials. Aquest divendres, els 35 padrins d’Andorra la Vella que ho van sol·licitar, han rebut les claus dels horts socials. Enguany és la desena edició que es posa en marxa aquest projecte amb la col·laboració de la Fundació Julià Reig i de Molines Patrimonis, que cedeixen els terrenys de forma altruista, i de la mà del Comú d’Andorra la Vella. A més, el Comú posa a disposició dels hortolans una persona per assessorar i orientar els padrins a conrear les seves pròpies verdures i hortalisses.

Més d’una trentena de padrins de la capital han rebut aquest divendres les claus per conrear els horts socials ubicats a la Margineda. Enguany tothom ha aconseguit un tros de terra per conrear. Durant l’acte de lliurament de les claus, la cònsol major d’Andorra la Vella, Contxita Marsol, ha explicat que és molt important que els padrins facin activitats a l’aire lliure i estiguin actius i a més “els he vist a tots molt entusiasmats”. Marsol ha assegurat que és una bona manera de cultivar terrenys i així recuperar l’agricultura d’Andorra. Per tal d’ajudar a conrear les terres, el Comú ha posat a disposició una persona experta en agricultura per guiar i orientar els usuaris que ho necessitin.

La idea de cedir aquestes terres a persones majors de 65 anys va néixer de la Fundació Julià Reig el 2001 i es va començar a fer a la parròquia de Sant Julià, i, a Andorra la Vella ja fa deu anys que es va posar en marxa. La consellera delegada de Molines Patrimonis, Montserrat Cardelús, ha indicat que d’ençà que se’ls va proposar participar-hi van pensar que era “molt bona iniciativa”, ja que implica que els padrins facin exercici físic i, a més, que es relacionin. En aquest sentit, Cardelús ha afegit que estan “molt contents” perquè cada any és aquest projecte és un “èxit”.

Text i foto: ANA

TOTES LES NOTÍCIES