Càritas Andorrana ha organitzat aquest divendres un sopar solidari reunint 165 persones entre representants de diferents institucions polítiques, socials i econòmiques del país. També hi ha assistit bona part de la comunitat andorrana que hi col·labora de forma habitual des de la Comissió Permanent, els col·laboradors i patrocinadors i també, part de l’equip que treballa a l’entitat.
Aquest acte de celebració, és un moment de retrobament entre totes les persones i col·lectius que tenen un vincle especial amb l’entitat i una bona ocasió per a contribuir en la recaptació de fons per a destinar-los a programes i projectes d’acció social.
La presidenta de Càritas Andorrana, Anna Maria Villas, ha estat l’encarregada de donar la benvinguda als convidats i, tot seguit, ha donat pas a la xerrada que ha ofert als assistents l’excap de Govern, Albert Pintat, titulada “Problemes versus esperances”.
Després, la responsable del projecte d’Atenció Primària, Banc d’Aliments i Suport de Càritas Andorrana, Marta Roma, ha explicat els principals programes que desenvolupa l’entitat i algunes de les propostes que es posaran en marxa de cara a l’any que ve per a millorar l’atenció a les persones que més ho necessiten. El Copríncep d’Andorra i Arquebisbe d’Urgell, Mons. Joan-Enric Vives, ha ofert unes paraules als assistents tot beneïnt el sopar solidari.
La vetllada ha estat amenitzada pel pianista Welmar Reanzares Lozano i per a acabar, s’ha realitzat la rifa d’un quadre de l’artista andorrà Francesc Galobardes entre els assistents que havien comprat una participació per al sorteig.
A destacar que una part de l’import del sopar i les participacions al sorteig es destinaran a accions socials que desenvolupa Càritas Andorrana.
Aquest és el segon any consecutiu que s’organitza el Sopar Solidari de l’entitat i que l’any passat es va recuperar després del parèntesi de la pandèmia.
Es tracta d’una ocasió per a fer partícips i acostar Càritas Andorrana a les persones vinculades a la institució de l’Església catòlica amb la voluntat d’ajudar i acompanyar les persones més desfavorides i promoure una societat més justa i igualitària.