Els millors corredors del món aspiren a conquerir l’SkyRace Comapedrosa

Han passat mesos des que l’SkyRace Comapedrosa va ser inclosa al calendari oficial de les World Series 2016. L’espera ha sigut llarga i el Parc Natural Comunal de les Valls del Comapedrosa ha vist les seves muntanyes nevades, una esplèndida primavera i, de nou, els cims nus. Cims i colls que són història de l’Skyrunning i que aquest diumenge veuran als millors corredors del món lluitar pels punts de les World Series de la ISF en la modalitat Sky.

Diumenge 31 de juliol arriba la gran cita de les curses de muntanya a Andorra i Arinsal i la SkyRace Comapedrosa viuran una jornada inoblidable en el retorn de la prova a l’elit internacional. Un marc de luxe i un recorregut de somni que concentra en només 21 quilòmetres tots els atributs de l’Skyrunning. Bellesa natural a 360 graus, i la màxima exigència física i tècnica per pujar i baixar per prats i crestes d’alta muntanya amb l’ascens al Comapedrosa com a punt àlgid, amb 900 metres en menys de 2 quilòmetres. Un total de 2.280 metres de desnivell positiu per decidir qui s’emporta els 100 punts i pot presumir en el seu palmarès d’haver conquerit l’Skyrace Comapedrosa.

En categoria masculina l’espectacle està garantit amb la presència dels corredors que es disputaran el triomf a les Sky Series de la ISF. Els dos últims campions de la prova intentaran tornar a apuntar-se la cursa, però Brice Delsouiller, campió el 2014 i Pere Aurell, vigent guanyador, se les veuran amb el britànic Tom Owens, flamant subcampió del Món d’SkyMarathon® a la BUFF® Epic Trail 42 km , l’espanyol Manuel Merillas, actual Campió d’Espanya de curses per muntanya i quart a Barruera, al costat d’un grapat de corredors amb podis en les World Series com són Artiz Egea, Pere Rullan o Ondrej Fejfar, més Marc Pinsach, subcampió el 2015, Alfredo Gil, Iván Ortiz, Jan Margarit, Hassan Ait Chou, Pablo Villa i molts més corredors de gran prestigi internacional que lluitaran per pujar al podi i sumar punts a la classificació final.

En categoria femenina Oihana Kortazar, guanyadora el 2015 i brillant vencedora de les Sky Series de les Skyrunner National Series Spain, Andorra & Portugal, serà la rival a batre. Corredores de la talla de Paula Cabrerizo, les britàniques Victòria Wilkinson i Ekaterina Mityaev, Rosa Valls, triomfadora el 2014, Sheila Avilés, revelació de les World Series de la ISF, Marta Molist, Ragna Debats, Mercedes Arcos, Aitziber Ibarbia, Zuriñe Frutos, Maria Zorroza o la corredora de Salomon Reunión Anne-Cécile Delchini, aniran a per totes en la sisena prova puntuable de les Sky Sèries de les Skyrunner® World Series.

Pel que respecta a la representació andorrana, Lluís Sanvicente serà el cap de cartell i intentarà fer bon paper a l’SkyRace Comapedrosa juntament amb Robert Adran, Albert Cabanes, Sintu Vives, Gerard de la Pena, Mario Abad, Dani Rozados, Mario Rui Menier, José Rocha i el vetarà Francisco José Alberola. Pel que respecta a la categoria femenina, les representants del Principat seran Marta Gómez i Susana Fernandes. A l’SkyRace Arinsal, els joves Guillem Casals i Julia Garriga participaran en categoria cadet, mentre que Josep Agramunt i Joan Manel Valls completen la delegació andorrana.

El programa de la prova es completarà amb l’SkyRace Arinsal de 15 quilòmetres i 1.415 metres de desnivell positiu, que portarà a l’alta muntanya a tots aquells que vulguin iniciar-se a l’skyrunning. Alhora, l’SkyRace Arinsal també serà una cursa de promoció per a joves valors amb classificació de promeses entre 15 i 18 anys.

TOTES LES NOTÍCIES